Sebastian Karlsson fick äntligen vinna med sitt Linköping.
Sebastian Karlsson fick äntligen vinna med sitt Linköping. Bild: Mikael Fritzon/TT

Linköping vann – efter tio raka förluster

Tio raka förluster fick räcka. Linköping tog en mycket efterlängtad seger mot HV71 – och blott den andra trepoängaren på bortais den här säsongen.
– Nu kanske vi kan vinna tio raka i stället, säger Sebastian Karlsson till C More efter 4–1-vinsten i Kinnarps arena.

Linköping har gått igenom en frustrerande period sedan den senaste vinsten borta mot Malmö den 7 december. Sedan dess har laget förlorat tio raka matcher där bara ett nederlag (1–3 mot Färjestad) har varit med mer än ett mål.

Men till sist fick sviten ett slut.

Inför den tredje perioden var det likaläge, 1–1, borta mot ett annat formsvagt lag, HV71.

Då visade sig Linköping vara det minst ängsliga laget – och gick till slut ifrån till en klar seger.

– Vi har gjort oss förtjänta av det här, konstaterar Sebastian Karlsson.

Blundade och sköt

Bortalaget återtog den ledning man tappat i den andra perioden när Jaakko Rissanen bröt en passning från HV71:s Emil Johansson och spelade fram till Joe Whitney framför målet. Amerikanen gjorde inget misstag och pangade distinkt in 2–1 bakom Jonas Gunnarsson.

Fyra minuter senare var det Sebastian Karlssons tur att skriva in sig i målprotokollet. 33-åringen tog emot en passning från Filip Karlsson i ett två mot ett-läge och sköt med ett slagskott hårt i krysset.

– En bra passning från Filip sedan satt den där jag brukar sätta den, säger målskytten skämtsamt.

– Jag blundade och sköt bara.

Femte raka HV-förlusten

När sedan Broc Little satte 4–1 i tom kasse var saken klar.

Segern innebär en välbehövlig trepoängare i bottenstriden med Leksand och Oskarshamn, och gör att Linköping hoppar upp på tolfte plats, på säker mark, med en match mer spelad.

– Tidigare har vi hittat sätt att förlora trots att vi har spelat bra. Förhoppningsvis är det något som kan tippa över för oss nu så vi kan vinna tio raka i stället, säger Karlsson.

HV71 är på åttonde plats och har nu fem förluster i rad.