Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Tar klivet upp. 18-årige Strömstadskillen Oscar Masiello har skrivit på kontrakt med Luleås A-lag.

Lionsspelare i SHL

Oscar Masiello, fostrad i Lions HC och för närvarande målvakt i Luleås J20-lag, har skrivit på sitt första A-lagskontrakt med klubben.

Luleå Hockey, som tog sig till semifinal i årets SM-slutspel, presenterade i veckan sin satsning inför nästa säsong. Fem talanger belönas med A-lagskontrakt, en av dem är målvakten Oscar Masiello med koppling till Strömstad.

– Det känns skitkul, det här har ju varit ett mål för mig. Förhandlingarna har pågått ganska länge men för ungefär tre veckor sedan blev allting klart, säger han.

Stor och teknisk målvakt

På Luleå Hockeys hemsida beskriver klubben Oscar Masiello som en stor och tekniskt skicklig målvakt, som plockar med "fel hand" och som har tagit stora steg i klubbens juniorverksamhet. Oscar Masiello, som i dagsläget spelar i deras J20-lag och dessförinnan i J18, började sin hockeykarriär hemma på Lionshov men flyttade till Umeå för fem år sedan med sin familj, bland annat för hockeyns skull.

– Men många av mina släktingar på pappas sida finns kvar i Strömstad, farmor och farfar samt kusiner till exempel.

Efter flytten spelade Masiello inom Björklövens juniorverksamhet innan han tog klivet över till Luleå. Under säsongen har han fått möjlighet att både träna och spela matcher med A-laget.

"Bra inskolning"

– Det har varit en bra inskolning. Luleås signum är att bara köra. Det är ett tungt lag att möta fysiskt och det är en bra styrka. Mina egna fördelar är min storlek och mitt positionsspel. Nu ligger mitt fokus på att kämpa mig till en permanent plats i SHL-truppen. Det är ett mål som jag vill uppnå just nu. I framtiden kommer nya mål, säger Oscar Masiello.