Liverpool gjorde det "omöjliga" möjligt, när laget gjorde fyra mål och vände 0–3 till 4–3 mot Barcelona. Divock Origi jublar efter det avgörande målet.

Liverpool mirakelvände: "Är i chock"

Liverpool gjorde det "omöjliga". Laget är klart för sin andra raka Champions League-final efter att ha vänt 0–3-underläget till 4–3 i semifinalreturen mot Barcelona.

|

Liverpool hoppades på ett mirakel – men var medvetna om den enorma uppförsbacken som väntade efter 0–3-förlusten i det första mötet på Camp Nou.

Att Jürgen Klopps mannar dessutom fick klara sig utan storstjärnan Mohamed Salah och anfallskollegan Roberto Firmino gjorde inte saken, eller livet, som Klopp uttryckte det, enklare.

Den tyske tränaren var också medveten om att Liverpool inte bara var tvunget att göra minst tre mål, utan också hålla tätt för att inte släppa in ett förödande bortamål som hade betytt att Premier League-jätten hade behövt göra fem.

Drömstart

- Det händer inte särskilt ofta att Barcelona inte gör mål alls. Vi vet hur stor utmaningen är, sade Klopp inför matchen.

51-åringen såg också en nackdel i att Liverpool just nu kämpar mot Manchester City i en stenhård kamp om Premier League-titeln, medan Barcelona redan har vunnit den spanska ligan.

- Det här blir vår tredje match på sex dagar och Barcelona gjorde elva ändringar i startelvan i helgen. Det är en enorm skillnad.

Men det dröjde inte många minuter in i det kokande returmötet på Anfield innan Liverpool fick nytt hopp.

I den sjätte minuten stötte Divock Origi in 1–0 på en retur.

Då behövde hemmalaget, som spelade Champions League-final så sent som i fjol, "bara" göra två mål till för att kvittera dubbelmötet.

Och det var precis vad "The Reds" gjorde.

Två mål av inhopparen

Två mål av inhopparen (!) Georginio Wijnaldum inom loppet av två minuter (2–0 i 54:e minuten och 3–0 i 56:e) fick Anfield att explodera och innebar att det plötsligt var förlängningsläge i matchen.

Barcelona var skakat, försökte få kontroll på rysaren genom att hålla i bollen, rulla runt.

Men La Liga-mästaren, som åkte ut i kvartsfinalen i fjol efter att ha tappat ett 4–1-överläge från första matchen mot Roma, kunde inte hantera pressen.

När Divock Origi smällde in 4–0 i den 79:e minuten var vändningen fullbordad.

Liverpool vann dubbelmötet med totalt 4–3 och är därmed klart för sin andra raka CL-final.

"Fortfarande i chock"

- Otroligt. Jag tror inte att det var många som gav oss någon chans. Vi visste att det skulle bli svårt men fortfarande möjligt. Tron som vi har i omklädningsrummet är fantastisk, säger Liverpoolkaptenen Jordan Henderson enligt BBC.

- Titta på fansen och på grabbarna – det här är en speciell kväll. Det är uppe där bland de bästa.

Succéinhopparen Georginio Wijnaldum kunde knappt förstå vad som hade hänt.

- Jag är fortfarande i chock, säger han i Viasats sändning.

- Jag måste försöka vänja mig vid känslan och försöka förstå att det faktiskt har hänt.

I finalen väntar antingen Ajax eller Tottenham (Ajax har 1–0 från första mötet).