Saido Mané (till vänster) gjorde mål och ordnade straff i Liverpools seger mot Fulham.

Liverpool serieledare – med nöd och näppe

Liverpool stod för en inte helt övertygande insats mot ligans formsvagaste lag Fulham. Men tack vare en sen James Milner-straff knep laget både tre poäng och serieledningen efter en 2–1-seger.

|

Liverpool kämpar i toppen av Premier League men bortaformen har varit tveksam. Laget kom från tre oavgjorda bortamatcher i ligan när man ställdes mot Fulham på Craven Cottage i London.

Då kom den så viktiga segern som dessutom innebar att laget tar över ledningen i Premier League, med en match mer spelad än Manchester City.

- Det ser inte ut som att City kommer att tappa många poäng så vi måste vinna, vinna och vinna. Det är vårt jobb, säger Jürgen Klopp om segern.

Milner satte ledningsmålet

Det såg dock inte helt övertygande ut mot ligans i särklass formsvagaste lag. Fulham, näst sist i Premier League, har släppt in 70 mål, elva fler än bottenkonkurrenten Burnley och med god marginal flest i ligan.

Det krävdes ändå en James Milner-straff i den 81:a minuten innan Liverpool kunde fastställa 2–1-segern och ta tre poäng hem till nordvästra England.

Före det hade Liverpool planenligt tagit ledningen i den första halvleken tack vare en formstark Sadio Mané, som nu har gjort fem mål på de tre senaste matcherna.

Men Fulham kom tillbaka efter ett misstag från den vanligtvis så stabile Virgil van Dijk. Mittbacken nickade bollen på sin egen målvakt, som i sin tur styrde bollen på Fulhamspelaren Ryan Babel och in i nät.

Klopp förklarade den bleka insatsen med den energikrävande mitt-i-veckan-matchen mot Bayern München i Champions Leagues åttondelsfinal.

Chelsea tappade poäng

Samtidigt fortsätter Chelsea att svaja. Laget krossade ukrainska Dynamo Kiev i Europa League med sammanlagt 8–0 över två matcher, men mot Everton tappade Maurizio Sarris lag poäng efter en 0–2-förlust.

Chelsea hade flera farliga chanser i inledningen av matchen men fick inte bollen i nät. I stället nickade Richarlison in hemmalagets ledningsmål kort före halvtid. I den andra halvleken gick samme Richarlison omkull i straffområdet och 2–0 var ett faktum.

Chelsea hade möjligheten att gå om Manchester United i tabellen, men är i och med förlusten sexa, tre poäng från den sista Champions League-platsen.