Mohamed Salah firar sitt mål.

Liverpool tillbaka på vinnarspåret igen

En straff av Mohamed Salah. Det räckte för att, ett inte så glimrande, Liverpool skulle ta sig tillbaka på vinnarspåret igen i Premier League-fotbollen. I övrigt gjorde Chelsea vackra mål och West Ham-tonåringen Declan Rice sänkte Arsenal.

|

Säsongens första förlust i Premier League mot Manchester City, följt av respass och förlust i FA-cupen mot Wolverhampton.

Det var med andra ord ett Liverpool som var i behov av ett trendbrott borta mot Brighton.

Även om Liverpooloffensiven inte var lika glimrande och frejdig som den så ofta varit under hösten så fick serieledaren ändå det de sökte i form av en seger med 1–0.

Målet? Det kom på straff.

Brightontysken Pascal Gross hann inte med Mohamed Salah i straffområdet och drog ner Liverpoolstjärnan i den 50:e minuten. Salah tackade och tog emot när han själv förvaltade straffen och dundrade in matchens enda mål.

Rice hjälte

Arsenal åkte på en tung 0–1-förlust i Londonderbyt mot West Ham. Declan Rice blev hjälte med matchens enda mål i den andra halvleken.

19-åringen var nära att göra mål på nick redan i slutet av den första halvleken men skickade bollen strax utanför stolpen. Målet fixade han sedan i den 48:e minuten och Arsenal lyckades inte svara.

Tabellfemman, som vann sin förra match mot Fulham med 4–1, åkte därmed på sin andra ligaförlust på tre matcher.

I West Ham gjorde nyförvärvet Samir Nasri, med ett förflutet i Arsenal, en fin debut från start i sin nya Premier League-klubb.

Hårfagra brassar

Chelsea besegrade planenligt Newcastle med 2–1, och gjorde det i stil. Åtminstone om man ser till deras två mål som båda var tagna ur den högre skolan.

Först Pedros 1–0-chipp, som föranleddes av en klinisk crossboll från hårfagre mittbacken David Luiz.

Sedan var det en annan hårfager brasses tur. Willians 2–1-mål placerades in ur en svår vinkel i utkanterna av straffområdet och gav Chelsea segern.