Till Ljungskile. Hampus Bohman gör debut för Ljungskile i matchen mot Norrby på torsdag.
Till Ljungskile. Hampus Bohman gör debut för Ljungskile i matchen mot Norrby på torsdag.

Ljungskile kändes rätt för Bohman

I Uddevalla är Hampus Bohman mest känd som ytterback i Oddevold. Nu har han skrivit på för Ljungskile SK.

ANNONS
|

24-årige Hampus Bohman kommer ursprungligen från Kalmar FF. Säsongen 2013 kom han till Oddevold från Umeå FC dit han varit utlånad. Det blev två säsongen som ytterback i Oddevold, innan han valde Örgryte. Men då hade han intresse från flera håll, bland annat hade han blivit uppringd av nuvarande Ljungskiletränaren Glenn Ståhl som då skulle flytta till Norge.

– Jag funderade väl lite då, men det bästa för mig då var att flytta till Göteborg och Örgryte, säger Hampus Bohman, som också har 22 U17- och 10 U19-landskamper på meritlistan.

Glenn Ståhl bekräftar att han och Bohman haft kontakt med jämna mellanrum de senaste åren.

ANNONS

– Jag ringde Hampus redan när han lämnade Oddevold för två år sedan, och när jag tog över Ljungskile i höstas stod han överst på min lista. Men han ville hålla alla dörrar öppna ett tag, säger Glenn Ståhl.

Hampus Bohman fick nämligen inget nytt kontrakt med Örgryte i höstas. Trots att han spelat de flesta matcher från start i två säsonger.

– Det förvånade mig, men då började jag fundera på vad jag egentligen ville göra och kom fram till att jag ville bo kvar i Göteborg. Jag kollade runt vad det fanns för alternativ, säger han.

Vad hade du för alternativ?

– Öster hörde av sig och Varberg men det var inte aktuellt. Så när Ljungskile hörde av sig igen så kändes det rätt.

Hampus Bohman och Ljungskile SK har skrivit avtal fram till sommaren i detta läget. Anledningen är att Bohman inte vet om han är kvar i Sverige under hösten. Hans flickvän ska flytta utomlands och eventuellt följer han med.

– Vi får se vad som händer, säger han.

Division 1 är extra het i Uddevalla i år med både Oddevold och Ljungskile. Hampus Bohman minns tiden i Oddevold med glädje, men tycker inte det blir så speciellt att möta just Oddevold med Ljungskile.

ANNONS

– Nej, det är väl mer det att det blir roliga matcher med mycket publik. Det är inte så många spelare kvar sedan jag var där, tror bara det är Kallberg och Mikaelsson.

Han är inte med mot Gais i morgon utan gör debut i matchen mot Norrby borta på torsdag. Glenn Ståhl hyllar också hans bredd som spelare.

- Han är perfekt för oss eftersom han kan användas på flera positioner, exempelvis som ytterback och central mittfältare.

ANNONS