Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ljungskile stänger sin anläggning efter uteblivet stöd från kommunen. Det bekräftar LSK:s ordförande Erland Holmdahl för Bohusläningen.

Ljungskile SK:s beslut – Skarsjövallen stängs

Ljungskile SK hoppades på kommunens stöd för lösa ett akut ekonomiskt läge. Det blev nej och nu har klubbens bestämt att stänga hemmaarenan Skarsjövallen för all verksamhet.

Under måndagen nåddes föreningens medlemmar och funktionärer av ett ett brev där klubben berättade om beslutet.

Klubbens ordförande Erland Holmdahl bekräftar för Bohusläningen att ett brev med det innehållet skickats ut, men han avböjer att berätta mer.

– Vi har ett informationsmöte för medlemmarna på onsdag och media kommer att bjudas in till en presskonferens på torsdag, säger han på måndagskvällen.

Under onsdagsmötet kommer styrelsen att berätta om sitt beslut och om konsekvenserna för klubbens verksamhet.

Att stänga Skarsjövallen är den konsekvens som föreningen målade upp när man i mitten av maj skrev till kommunen för att få till ett möte om hjälp att lösa de ekonomiska trångmål föreningen hamnat i.

I brevet gav föreningen alternativa förslag, bland annat att kommunen kunde köpa anläggningen för 16 miljoner och driva den i kommunal regi.

Efter två möten sa kommunledningen nej till samtliga förslag.

– Den samlade bilden är att inga av deras förslag har varit acceptabla. Att kommunen skulle låna ut eller gå i borgen för detta är ingen framkomlig väg, sa kommunalrådet Christer Hasslebäck (UP) till Bohusläningen.

Kommunledningen, som anser att att Ljungskiles representationslag kan spela på Rimnersvallen där det finns kapacitet. Kommunen garanterar också att LSK:s barn- och ungdomsverksamhet ska kunna drivas vidare på kommunens konstgräsplan i anslutning till Skarsjövallen.