Ljungskile tillbaka på vinnarspåret

Ljungskile SK har hittat tillbaka till vinnarspåret. På söndagseftermiddagen besegrades Assyriska BK med uddamålet.

ANNONS
|

Efter tre matcher utan vinst hittade Ljungskile SK segermelodin igen hemma mot nykomlingarna Assyriska.

– Det var en väldigt viktig seger både mentalt och poängmässigt. Vi markerar att vi vill vara med i toppen av serien, säger Ljungskiletränaren Glenn Ståhl.

Ljungskile fick en riktig drömstart på matchen. Robin Strömberg gav hemmalaget ledningen med 1–0 på nick i den femte matchminuten. Två minuter senare utökade Victor Mollapolci ledningen till 2–0 genom en drömträff som letade sig in i bortre krysset. Därefter skapade LSK ett flertal fina lägen.

Bland annat hade duktige Hampus Dahlqvist och Jonathan Gustafsson varsitt läge, men skärpan saknades i avsluten. Gästerna var dock inte helt ofarliga i den första halvleken. I den 35:e minuten blev Assyriskas Mattias Ucar ren i straffområdet, men avslutet gick högt över. 2–0 stod sig i halvtid.

ANNONS

Den andra halvleken inleddes med ett piggt Assyriska, som flyttade upp positionerna och höjde tempot. Sju minuter in i den andra halvleken reducerade gästernas Sonny Karlsson till 2–1.

Assyriska var i det här läget det något bättre laget än hemmalaget. Ljungskile jobbade dock vidare och skapade en del vassa målchanser. I den 64:e minuten fick Robin Strömberg ett bra läge i straffområdet, men målvakten räddade.

Mot slutet av matchen satsade gästerna allt offensivt, men hemmalaget försvarade sig bra och höll undan. Segern innebär att Ljungskile kliver upp på tredje plats i söderettan.

– Vi skapade mycket mer lägen än Assyriska och var det bättre laget, sett över 90 minuter, säger Alexander Mellqvist efter slutsignalen.

– Jag tycker vi gjorde en jättebra första halvlek och borde ha gjort några mål till. Vi hade ett bra spel och utnyttjade deras svaghet på kanterna. I andra blev vi stressade efter deras reduceringsmål samtidigt, som de fick positiv energi.

Tränaren Glenn Ståhl är nöjd med tre poäng.

– Vi spelade väldigt bra och enkelt i första halvlek och borde ha gjort tio mål. Killarna ska ha stor eloge för deras insats i första. I den andra halvleken gjorde vi det för svårt för oss och slarvade mycket i vårt passningsspel. Vi har mycket videomaterial att gå igenom under veckan, säger Glenn Ståhl.

ANNONS

Ljungskile spelar nästa match borta mot Kristianstad på lördag.

Matchfakta

Division 1 Södra

Ljungskile SK–Assyriska BK 2–1 (2–0)

Målen: 1–0 (5) Robin Strömberg, 2–0 (7) Victor Mollapolci, 2–1 (52) Sonny Karlsson.

Ljungskiles startelva: Zachary Lubin - Filip Karlin, Alexander Mellqvist, Roger Thompson, Hampus Bohman - Victor Mollapolci (72), Patrik Wallin, Aleksandar Kitic, Hampus Dahlqvist (64), Robin Strömberg, Jonathan Gustafsson (91)

Avbytare: Simon Forslund (mv), Omar Jagne (72), Jakob Olsson (64), David Frölund, Linus Dahl (91), Niclas Holgersson och Gustav Hallberg.

Varningar, LSK: Hampus Wallin och Filip Karlin

Publik: 387.

Domare: Haris Memisevic.

ANNONS