Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Isaac Boye byter Örebro mot Ljungskile den här säsongen.  Bild: ANDREAS SANDSTRÖM
Isaac Boye byter Örebro mot Ljungskile den här säsongen. Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Ljungskile värvar anfallare från allsvenska Örebro

I höstas var han med och sköt upp Umeå FC till superettan. Nu förstärker den 23-årige anfallaren Ljungskile SK.

Ljungskile SK fortsätter att förstärka truppen inför återkomsten i superettan. Nu står det klart att klubben hämtar in Isaac Boye från Örebro SK.

Boye, 23, var förra säsongen utlånad från Närkeklubben till Umeå FC där han svarade för tolv mål på 28 framträdanden.

Nigerianen gjorde bland annat mål i kvalet när Umeå tog steget upp i Sveriges näst högsta division och samtidigt skickade ned IK Frej i ettan.

Säsongen 2018 gjorde han ett mål på 15 allsvenska matcher med Örebro.

Ansluter på måndag

LSK-tränaren Jörgen Wålemark beskriver sitt senaste nyförvärv som en stor och stark spelare.

– Isaac gjorde en väldigt bra höstsäsong för Umeå, som resulterade sig i att Umeå avancerade till superettan. Det känns väldigt bra att Isaac ansluter till oss då det är en spännande spelare som vi haft ögonen på under en tid, säger Wålemark i en kommentar på LSK:s hemsida.

Boye kommer börja träna med sitt nya lag kommande vecka och finns således inte med när LSK möter norska Fredrikstad i en träningsmatch på bortaplan på fredagskvällen – en match som direktsänds på bohusläningen.se

Boye blir den andra offensiva värvningen på två veckor efter att klubben lånat in Axel Pettersson från Varberg i mitten av februari.

ÖSK har en långsiktig plan

Övergången är ett lån över säsongen 2020. Men det finns en ömsesidig option att avsluta lånet under sommaren, skriver Örebro SK.

– Vi har en långsiktig plan för Isaacs utveckling. Han fick värdefull speltid i division 1 förra säsongen och det här blir ett ytterligare ett steg upp. Målet är att Isaac ska komma tillbaka som en spelare som är mer redo för att bidra för oss i Allsvenskan. Vi tror att detta är det bästa för både Isaac och klubben. säger ÖSK:s manager Axel Kjäll till klubbens hemsida.

Wålemark har därmed börjat att fylla de luckor, framför allt offensivt, som funnits i truppen under försäsongen.

I förra veckan tränade anfallaren Hugo Näslund med LSK. Parterna kommer att hålla kontakten under säsongen, men 22-åringen, som närmast kommer från Täby i division 2, kommer i nuläget inte att erbjudas något kontrakt av Ljungskile.