Gustaf Henriksson, 37, från Ljungskile vill bygga en padelhall på hemmaplan.
Gustaf Henriksson, 37, från Ljungskile vill bygga en padelhall på hemmaplan. Bild: Privat

Ljungskilebon Gustaf, 37, hakar på heta trenden – bygger padelhall på hemmaplan

Den nya racketsporten fortsätter att växa explosionsartat i Bohuslän. Till sommaren kan Ljungskile få ytterligare en padelhall.
– Vi vill erbjuda Ljungskileborna möjligheten att spela padel på hemmaplan, säger ägaren Gustaf Henriksson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Husåsvägen 7 i Ljungskile. Där ska en helt ny padelanläggning med två dubbel- och en singelbana stå klar i slutet av sommaren.

Bakom satsningen står Gustaf Henriksson, 37, från Ljungskile.

– Det känns väldigt spännande och inspirerande, vi vill erbjuda Ljungskileborna möjligheten att spela padel på hemmaplan. Det var en självklarhet för oss när vi fick chansen, säger han.

37-åringen spelar själv mycket padel och har fastnat helt för sporten.

– Jag älskar padel och tycker det är jättekul att spela. Rent generellt är sporten ganska enkel att lära sig och det krävs inte mycket förkunskaper.

Förberedelserna är i full gång och Gustaf Henriksson kommer inom kort att lämna in en bygglovsansökan till Uddevalla kommun.

ANNONS

– Det är på gång, men vi har också mycket arbete med bland annat hemsidan och byggofferter. Om allt går enligt planerna hoppas vi kunna slå upp portarna i augusti, säger han.

Takhöjden i hallen kommer att vara tio meter, vilket ger möjligheter att arrangera tävlingar och seriespel i framtiden.

– Det kommer att vara luftigt i tak, vilket uppskattas av padelfolk.

Räds inte konkurrensen

Men trots att det byggs flera padelanläggningar på flera håll i Västsverige är Gustaf Henriksson inte speciellt orolig över konkurrensen.

– Jag ser det som en utmaning, där vi ska försöka vara bäst. Tanken är att vi ska jobba med spelare i olika åldrar och därmed kunna locka fler spelare på sikt.

Han hoppas också att de bortsett från Ljungskileborna även kan locka spelare från både Uddevalla och Orust.

– Det är min ambition och något vi kommer att sträva efter.

Att bygga en helt ny padelanläggning är förstås inte gratis, men Gustaf Henriksson vill inte gå inte in närmare på det.

– Nej, jag får återkomma kring det lite längre fram, säger han.

Läget på Husåsvägen i Ljungskile är perfekt, anser Henriksson.

– Det är ett stenkast från motorvägen och alla som passerar från norr och söder har möjlighet att stanna till här. Dessutom är det gångavstånd från Ljungskile centrum. Läget är klockrent, tycker Gustaf Henriksson.

ANNONS

Sedan tidigare bygger trion Reine Patriksson, Janne Jonsson, Joakim Eriksson, som bland annat står bakom padelbanorna i Fiskebäckskil, nya banor i Ljungskile. Även Ljungskile tennisklubb har aviserat sitt intresse för att bygga en padelhall.

ANNONS