Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Dyr i drift. Ljungskile SK anser att det dränerar klubbens ekonomi att äga och driva Markbygg Arena och vill därför diskutera en långsiktig lösning med ­kommunen.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Ljungskiles match flyttas till Borås Arena

Ljungskile SK tvingas att flytta lördagens hemmamatch mot Ängelholm. Markbygg Arena är inte i speldugligt skick. Ny spelplats blir Borås Arena. Definitivt besked kommer under onsdagskvällen.

På lördag avslutas årets säsong i superettan. För Ljungskiles del handlar det om att komma femma eller sexa och möte med mittenlaget Ängelholm.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Men Ljungskile kommer inte att få spela avslutningsmatchen hemma på Markbygg Arena. Den senaste tidens intensiva regnväder omöjliggör spel. Det konstaterades efter onsdagens planinspektion.

– Jag trodde att vi skulle klara det, men den håller inte för spel, säger Lennart Göransson, sportchef i Ljungskile SK.

Sannolikt Borås Arena

Tävlingskommittén på Svenska Fotbollförbundet sammanträder på onsdagskvällen och beslutar då var matchen kommer att spelas. Det blir sannolikt Borås Arena.

– Det är klart till 99 procent, berättar Göransson.

Ljungskile hade Valhalla i Göteborg som förstaval, men planen är upptagen av det allsvenska mötet mellan Jitex–Kristianstad.

Lennart Göransson räknar med att det kommer att bli ett publiktapp på lördag.

– Jag tycker inte att vi har haft flyt med hemmamatcherna. Det har varit ett fruktansvärt väder. Men jag hoppas att många av vår publik åker till Borås för att se killarna.

Stor utgift

Det är andra gången inom loppet av en vecka som Ljungskile får en match flyttad eller uppskjuten. Mötet med Degerfors, som skulle ha avgjorts förra söndagen på Stora Valla, fick flyttas till måndagen på Behrn Arena i Örebro. Det betydde också en stor utgift för Ljungskile för resekostnader, hotellnatt och förlorad arbetsinkomst. Något som Ljungskile kunde ha sluppit om beslutet att skjuta upp matchen tagits tidigare under dagen.

– Jag räknar med att det var utlägg runt 30 000 kronor som vi kommer att stå för. Men jag kommer skicka en skrivelse till Svenska Fotbollförbundet så får vi se vad som händer, säger Göransson.