Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ljungskiles svit bruten – första förlusten för säsongen

Oskarshamn och Ljungskile har gått sida vid sida i inledningen av den här säsongen. Med 5 poäng vardera och i princip samma målskillnad var det helt jämna inför matchen.
Efter att matchen blåstes av var mönstret brutet. Och det var på Oskarshamns initiativ.

Det var ett defensivt Ljungskile i inledningen av matchen. Oskarshamn tog kommandot och Ljungskile backade hem.

Trots att Oskarshamn hade taktpinnen i den första halvlek så lyckas de inte skapa några riktigt vassa möjligheter att ta ledningen. Ljungskile stängde igen bakåt.

– Jag tycker vårt försvarsspel har fungerat bra, hela inledningen på säsongen, säger Linus Dahl.

Det var den förre Ljungskilespelaren Peiman Eliassi som var närmast. Ett farligt frisparksläge strax utanför straffområdet var nära att slås in mellan Kaksa och ribban. Men Kaksa kunde utsträckt lyfta bollen över ribban. Men Peiman hade inte spelat ut alla sina kort.

"Det skapas alltid något läge"

Ljungskile började lyfta laget och med sin höga press vände de matchbilden. Istället var det LSK som nu skapade de vassaste lägena.

Dålig kommunikation mellan Oskarhamns backlinje och målvakten Sachsanidis höll på att ställa till det för hemmalaget. Men matchen var fortfarande mållöst.

– Vi tar inte vara på de chanserna vi får. Jag vet inte om det beror på att vi inte är tillräckligt bra just nu, om vi inte är tillräckligt fokuserade. Men vi måste jobba på att sätta våra lägen, säger Linus Dahl,

Matchens måltorka skulle brytas och det skulle vara Oskarshamn och just Peiman Eliassi som skulle göra det. Ljungskile, som länge stått stabila i försvaret tappade Eliassi när djupledspassningen kom. 1-0 på tavlan när han slog in bollen vid Kaksas första stolpe.

– Oavsett hur bra vi står upp i försvaret så skapas det alltid något läge. Så är det i alla matcher och det tar de vara på idag, säger Dahl.

Ljungskile försökte att trycka på i slutet för att skapa ett kvitteringsmål. Men någon riktigt farlig möjlighet blev det aldrig.

Eliassis mål blev matchens enda. Det innebär att Oskarshamn drar ifrån Ljungskile i tabellen och för första gången den här säsongen fick LSK lämna matchen utan poäng.

– Jag tycker att det lika gärna kunnat vara vi som gick ifrån matchen med en seger idag. Det känns skönt att det redan är match på onsdag igen så vi direkt kan hem och ladda om, säger Dahl.

Matchfakta

Division 1 södra

Oskarshamns AIK–Ljungskile SK 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Peiman Eliassi (68)

Varningar, Oskarshamn: Sonny Karlsson, Ylli Podrimcaku. Ljungskile: Jesper Westermark

Ljungskiles startuppställning: Deni Kaksa – Johan Brannefalk (71), Patrik Adamczyk, Andreas Murbeck, Anton Snibb (89)– Jakob Olsson, Linus Dahl, Mirad Garza (70), Erik Westermark, Edin Öy – Jesper Westermark

Avbytare: Robin Wallinder, Filip Karlin (71), Erik Lund, Joakim Berggren, Johan Svahn (70), Niclas Holgersson (89), Alexander Kitic

Publik: 420