Stopp! Stanna hemma för allas skull, vädjar Ljungskile SK:s ordförande Erland Holmdahl till alla supportrar som tänkt ta sig till Skarsjövallen under onsdagens premiär.
Stopp! Stanna hemma för allas skull, vädjar Ljungskile SK:s ordförande Erland Holmdahl till alla supportrar som tänkt ta sig till Skarsjövallen under onsdagens premiär. Bild: Christer Lindgren

Ljungskiles vädjan: Kom inte till Skarsjövallen!

Ingen publik är beslutet – men Ljungskile SK:s ordförande Erland Holmdahl vill understryka budskapet: "Stanna hemma för allas skull", ber han.

ANNONS
|

I Ljungskile med omnejd florerar rykten och uppslag om hur man på bästa sätt ska ta sig till Skarsjövallen för att ta del av den tv-sända matchen i superettan mellan Ljungskile SK och Örgryte IS.

– Det talas om arbetsfordon som skyliftar, att klättra upp i träden och andra kreativa sätt att komma runt de stängda entréerna eller bara för att stötta med sin närvaro, men det är en missriktad välvilja.

Erland Holmdahl tillhör själv den del av befolkningen som är över 70 år och därmed omfattas av benämningen riskgrupp. Därför måste han hålla sig hemma under onsdagskvällen.

– Det är förstås trist och smärtsamt på flera sätt. Vi har sett fram emot att äntligen få börja och att få en välbesökt premiär med bra stämning och viktiga intäkter, men nu blir det en Håll-dig-hemma-match och det måste alla respektera.

ANNONS

– Det handlar om att visa solidaritet med vad som är bestämt – för allas skull. Människor, unga som gamla, dör av den här sjukdomen. Då kan man inte hålla på att lattja och skoja om det här.

Arrangemanget bevakas på flera sätt och matchkontrollanten övervakar att arrangemanget på genomförs enligt de regler fotbollen bestämt. Utanför blir det en polisiär angelägenhet.

– Sannolikheten för att polisen är på plats är stor, säger han.

Hittills har klubbens supportrar samlat ihop 140 000 efter ett upprop från föreningen. Något Holmdahl välkomnar.

– Det är helt avgörande pengar för oss i det här läget, säger han.

Stopp! Stanna hemma för allas skull, vädjar Ljungskile SK:s ordförande Erland Holmdahl till alla supportrar som tänkt närvara på Skarsjövallen i kväll.

ANNONS