Kolsvart. Efter en timmes spel i DM-matchen mellan Diaspora och Oddevold slocknade elljuset och matchen avbröts. Oddevold ledde då med 2–0.
Kolsvart. Efter en timmes spel i DM-matchen mellan Diaspora och Oddevold slocknade elljuset och matchen avbröts. Oddevold ledde då med 2–0.

Ljuset slocknade under DM-match

Onsdagskvällens DM-match mellan Diaspora och Oddevold fick ett snöpligt slut. Efter 60 minuter slocknade ljuset på Thordéngården och det blev för mörkt att spela vidare. Då var ställningen 2–0 till Oddevold.

ANNONS
|

Enligt Diasporas facebooksida var den första halvleken jämn. Oddevold fick dock en straff och tog ledningen med 1–0 strax före pausvilan.

– Vi gör en helt fantastisk första halvlek, där vi spelar jämnt med division 1-laget Oddevold, skriver Diaspora på fb-sidan.

Den andra halvleken inleddes också jämnt. Diaspora bytte, enligt sin fb-sida, spelsystem och försökte bli mer offensivt. Men det straffade sig och Oddevold kunde ta ledningen med 2–0. Efter 24 minuters spel i den andra halvleken fick dock matchen ett plötsligt slut, när ljuset släcktes.

– Det blev kolsvart och var lite pinsamt men det är något som vi inte kan påverka. De sades att det var ett elfel men jag vet inte helt säkert, säger Alen Kasumovic som slog in en hörna rakt i mål som gav 2–0 till Oddevold.

ANNONS

Det var det gällande resultatet när matchen bröts. Vad som händer nu är upp till Bohusläns Fotbollförbund att besluta. Men normalt sett vid motsvarande situationer så brukar matchen återupptas i samma minut vid ett annat tillfälle och spelas klart.

– Vi hade en liknande situation i Vallen för ett år sedan när det var åska och då spelades matchen klart vid ett annat tillfälle. men det är tävlingskommittén som fattar det definitiva beslutet, säger Lars Hansson på Bohusläns Fotbollförbund.

Vad som var orsaken till att ljusen slocknade var vid lunchtid på torsdagen ännu oklart.

– Det handlar om ett tekniskt fel, men vi vet inte exakt vilket. Ljusen ska normalt vara på till 23 på kvällarna, så det borde varit tänt matchen ut. Men vi ska ha hit en elektriker som ska undersöka vad som hände, säger kanslichef Leif LIndvärn i Oddevold.

ANNONS