Pierre-Emerick Aubameyang missade en sen straff.

Lloris derbyhjälte – efter sen straffmiss

Hugo Lloris blev hjälte i lördagens Londonderby efter en sen straffräddning. Vid ställning 1–1 fick Arsenal straff på övertid men anfallaren Pierre-Emerick Aubameyang missade vilket innebar ett oavgjort resultat – Tottenhams första för säsongen.

|

Londonderbyt mellan Arsenal och Tottenham såg ut att gå mot oavgjort efter 90 minuter. Då brände det till rejält på övertid. Först fick Arsenal straff – som Hugo Lloris räddade. Därefter blev Arsenals mittfältare Lucas Torreira utvisad efter en sen tackling på Danny Rose.

Trots straffmissen var Arsenals tränare Unai Emery nöjd med sitt lags insats efter 1–1.

- Vi försöker alltid ta tre poäng i varje match men i dag kan vi vara stolta över samtliga spelares insats, säger Emery till BBC.

Resultatet var Tottenhams första oavgjorda match för den här säsongen. Och trots att laget nu inte har vunnit på tre matcher var ett oavgjort resultat viktigt för att fortsätta hålla Arsenal på behörigt avstånd till tredjeplatsen.

Senare under lördagen gick Manchester City upp i serieledning, men med en match mer spelad än Liverpool som spelar på söndagen, när laget slog Bournemouth med 1–0 efter mål av Riyad Mahrez.

Ramsey sätter 1–0

Trots att Unai Emery var nöjd med insatsen lär Arsenal å sin sida vara något besviket över att inte kunna kriga hem tre poäng. För det började bra för dem: Aaron Ramsey rullade behärskat in 1–0 efter 15 minuter. Därefter hade Tottenham visserligen mycket boll men ett för dagen kontrollerat Arsenalförsvar höll hemmalaget borta från farliga målchanser.

Tottenham hade en dubbelchans i slutet av den första halvleken – men då stod Arsenals målvakt Bernd Leno för två fina räddningar.

Lenos dubbelräddning

Matchbilden höll i sig även i den andra halvleken. Ett frustrerat Tottenham lyckades inte luckra upp motståndarnas försvar. Det krävdes en straff från lagkaptenen Harry Kane för att Tottenham skulle kunna kvittera till 1–1 efter 72 minuter.

Efter det resultatet menade den engelska anfallaren att Tottenham förtjänade minst oavgjort.

- Som tur var räddade Lloris straffen så vi fick med oss en poäng. Det var det minsta vi förtjänade, säger Harry Kane till BBC efter matchen.

Victor Nilsson Lindelöf spelade 90 minuter när hans Manchester United gick upp på samma poäng som tredjeplacerade Tottenham. Laget hade visserligen en del problem mot Southampton. Men anfallaren Romelu Lukaku kunde med sitt 3–2-mål ge United en seger och tre viktiga poäng.