Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Rullar in. Tanumsloppet har fått snurr på tävlingen.

Loppet som rullar fram i Tanumshede

Tanums IF ordnade ett lopp när en del av E 6 invigdes 2015. Nu är det dags för uppföljarens andra år.

E 6-loppet var startskottet för det som i dag heter Tanumsloppet. När den sista motorvägsetappen av E 6 byggdes klart sommaren 2015 ordnade Tanums IF ett lopp med både löpare och rullskidåkare.

Det var en engångsgrej, men föreningen ville gärna fortsätta. Därför startades Tanumsloppet som första året lockade 70 deltagare i rullskidklassen. Något som arrangören Tanums IF gärna vill dubbla till i år.

– Det tar några år att jobba in en ny tävling. Det är rullskidåkarna som är i fokus, löpningen och inlinesloppet breddar tävlingen, säger Ulf Brahm, tävlingsledare.

En som kryddar startfältet är Marcus Jönsson från Tranemo. Han kom på 15:e plats i årets Vasalopp.

Tanken är att Tanumsloppet ska vara återkommande den första söndagen i juni. Med stöd från världens största lopp för rullskidor – Alliansloppet i Trollhättan – har de fått mycket hjälp kring marknadsföring.

Under årets tävlingsdag, den 4 juni, kommer det att vara fyra löpklasser: 1, 5 och 10 kilometer. Två inlinesklasser på 28 kilometer där man åker med eller utan stavar. Till sist rullskidsloppet där de yngsta åker 14 och resterande 35 kilometer.

Dessutom finns det en möjlighet att gå, lunka eller löpa i ett välgörenhetslopp på fyra kilometer där halva startavgiften går till Rädda Barnen.

Alla starter och målgångar sker vid Tanums shoppingcenter och banorna går kring Tanumshede.

– Det kommer att märkas att det händer något utöver det vanliga här, hälsar Ulf Brahm.