Cristiano Ronaldo och hans Real Madrid fortsätter att pricka fel i ligaspelet. I Champions League har det sett desto bättre ut. Arkivbild.
Cristiano Ronaldo och hans Real Madrid fortsätter att pricka fel i ligaspelet. I Champions League har det sett desto bättre ut. Arkivbild.

Los Blancos letar form på Wembley

Förlust mot nykomlingen Girona och åtta poäng till serieledande Barcelona i La Liga. Det är ett stukat Real Madrid som spelar om ett Champions League-avancemang borta mot Tottenham.

ANNONS
|

Efter både liga- och Champions League-pokaler adderade till ett redan stort prisskåp förra säsongen så har det gått trögt för Real Madrid under hösten. Att stjärntunga forwardsduon Cristiano Ronaldo och Karim Benzema blott mäktat med ett mål var under de tio inledande ligaomgångarna säger det mesta om en offensiv som visat uppenbara brister.

1–2-förlusten i helgen mot Girona var både spelmässigt och resultatmässigt höstens hittills tyngsta bottennapp för de spanska giganterna.

"Apatisk" insats

De inhemska medierna var inte nådiga i sin kritik efter förlusten, där Los Blancos-insatsen bland annat beskrevs med ordet "apatisk".

- Jag är inte orolig för någon form av brist på intensitet eller entusiasm. Resultat likt detta kan hända i ligaspelet men vi fortsätter jobba hårt. Jag är inte oroad. Vi förväntade oss inte detta efter fyra raka segrar i ligan, men vi siktar fortfarande på att ta titeln, sade tränare Zinedine Zidane enligt Reuters.

ANNONS

I Champions League har man dock visat mer av sitt rätta jag. Vilket gäller för både ett hittills obesegrat Real Madrid och en Cristiano Ronaldo med fem mål på kontot i de tre första gruppspelsmatcherna.

Kane osäkert kort

En bakgrund som innebär att en säkrad åttondelsfinalplats är på spel när spanjorerna åker till London och Wembley för onsdagens drabbning med Tottenham. Ett Tottenham som även de ligger på stabila sju poäng med chans på avancemang.

För deras del har det inte varit något fel på målformen – eller rättare sagt Harry Kanes målform. Succéforwarden, som gjort mål lite när han vill under hösten, missade dock helgens 0–1-förlust mot Manchester United på grund av skadekänningar. På tisdagen var han tillbaka i träning och tränaren Mauricio Pochettino säger att Kane kan vara tillbaka till onsdagens match.

- Vi har ytterligare en dag på oss att utvärdera honom. Det är möjligt att han är tillgänglig i morgon. Jag vill inte säga att det är hundra procent, det är viktigt att vi tar rätt beslut, säger Pochettino enligt AP.

ANNONS
TT
Fakta: Onsdagens CL-matcher

Fyra lag i onsdagens Champions League-matcher har chansen att bli klara för åttondelsfinal: Real Madrid och Tottenham möts, och vinnaren i matchen säkrar avancemanget. De övriga som har chansen att gå vidare är Manchester City och Besiktas.

Här är onsdagens matcher:

Grupp E: Liverpool–Maribor, Sevilla–Spartak Moskva.

Grupp F: Sjachtar Donetsk–Feyenoord, Napoli–Manchester City (alla 20.45).

Grupp G: Besiktas–Monaco (18.00), Porto–Leipzig.

Grupp H: Tottenham-Real Madrid, Dortmund–Apoel Nicosia (alla 20.45).

ANNONS