Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kenny Pavey i LSK-tröjan mot Assyriska FF 2012. Det var den sista säsongen som mittfältaren spelade för LSK. Bild: MARCUS ERICSSON
Kenny Pavey i LSK-tröjan mot Assyriska FF 2012. Det var den sista säsongen som mittfältaren spelade för LSK. Bild: MARCUS ERICSSON

LSK-favoriten Kenny Pavey avslutar karriären

Kenny Pavey blev en publikfavorit under sina år i Ljungskile SK. Nu, 40 år gammal, avslutar mittfältaren karriären med en match i svenska cupen.

Det är på lördag som Pavey kommer att göra sin sista match. Mittfältaren skrev inför säsongen på för Enskede IK i division 2 och inledde då även en tränarbana i föreningen.

– Det var ett svårt beslut faktiskt. Jag känner mig fortfarande tillräckligt fit för att spela. Det är inte kroppen, utan mer tidpunkten. Jag är tränare också och jobbar så det blir lite för mycket. Så det är mer det än fotbollen. Men det är svårt, väldigt svårt. Jag har spelat seniorfotboll sedan jag var 16 år gammal, så det är 24 år av fotboll och det är sorgligt om jag ska vara ärlig, säger Pavey till Fotbollskanalen.

Pavey kom till Ljungskile SK 1998 och blev en favorit bland supportrarna. Under sin första sejour i klubben hann mittfältaren med att göra 22 mål på 117 tävlingsmatcher.

Inför säsongen 2006 hamnade Pavey i AIK innan han var tillbaka i LSK under säsongen 2012.

Ställs mot AIK

Precis som i LSK blev mittfältaren även stor profil i AIK. Och nog hade det varit svårt att skriva ett bättre slut på den aktiva karriären för Pavey. Avskedsföreställningen sker nämligen mot just AIK på Friends arena på lördag i svenska cupens andra omgång.

– Jag skulle kunna spela vidare för 50 personer någonstans... och en hund! Eller så kan jag spela på nationalarenan, mitt gamla hem. Matchen skulle ha spelats i oktober, och klubben har aldrig spelat mot AIK förut. Så ändrade det den till efter säsongen så det kommer bokstavligen vara den sista matchen. I oktober hade det inte varit min sista match. Så allt pekade mot det, det är förutbestämt. Det har hjälpt att göra mitt beslut lite enklare. Jag är 40 år gammal. Det här tillfället lär inte komma igen, så det har hjälpt mig, säger Pavey till Fotbollskanalen.