Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Adam Söndergaard byter BK Häcken mot Ljungskile SK. Nu vill han etablera sig som en seniorspelare på elitnivå. Bild: MATHIAS BERGELD
Adam Söndergaard byter BK Häcken mot Ljungskile SK. Nu vill han etablera sig som en seniorspelare på elitnivå. Bild: MATHIAS BERGELD

LSK värvar från BK Häcken

Ljungskile SK fortsätter att hitta nyförvärv i den allsvenska klubben BK Häcken. Näste spelare att ansluta till LSK blir Adam Söndergaard.

Den 19-årige ytterbacken har kritat på ett avtal som sträcker sig över de kommande två säsongerna.

– Adam är en snabb spelare med fin vänsterfot och bra skott. Dessutom känns det kul att flera utvecklingsbara spelare kommer till oss för att ta nästa steg i sin utveckling, säger LSK-tränaren Jörgen Wålemark i en kommentar på LSK:s sajt.

Söndergaard har tillhört BK Häcken de två senaste säsongerna men utan att lyckas ta en ordinarie plats i klubbens a-lag. Han har tidigare representerat Lerums IS.

Den gångna säsongen har Söndergaard noterats för fyra matcher under P19-allsvenskans vårserie och ytterligare fyra under slutspelsserien. Därtill har det blivit två matcher i ligacupen för Göteborgsklubbens U19-lag.

LSK skriver på sin sajt att 19-åringen kritat på ett kontrakt med den nyblivna superettanklubben för att "formas till en seniorspelare på elitnivå". Han beskrivs som en offensiv ytterback.

Söndergaard blir därmed LSK:s fjärde nyförvärv inför den kommande säsongen.

Sedan tidigare har Ljungskile även gjort klart med Teodor Wålemark, Jörgen Wålemarks son, från just BK Häcken.

Laget har även värvat mittfältaren Joakim Olausson och försvararen Adam Rosén från Göteborgsklubben Utsiktens BK.

Dessutom har ett antal spelare, så som Johan Brannefalk och Linus Dahl, förlängt sina kontrakt med klubben.