Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Luleås målvakt Filip Gustavsson släppte bara in en puck i bortasegern mot Malmö.

Luleå tog säsongens första trepoängare

Isac Lundeström och Gustav Rydahl sparade säsongens första mål till besöket i Malmö arena. Det gav Luleå alla tre poängen för första gången i höst.

Mittenmötet var tajt, spelmässigt dominerat av Malmö men Luleås defensiv var kompakt och kryddades med offensiv effektivitet.

Och lite tur, sådan där som behövs ibland.

Det gav 2–1-seger.

Inför ögonen på Juniorkronornas förbundskapten Thomas Montén hade Lundeström skridskon i rätt läge och vinkel när den träffades av pucken. Reprisbilderna visade att det inte var någon sparkrörelse inblandad i ledningsmålet.

- Lite snöpligt mål, studsar på en skridsko och ställer Oscar (Alsenfelt) i målet, men jag tycker att vi tuggar på bra och skapar chanser, sade Malmös tränare Peter Andersson till C More.

Malmö fortsatte på den inslagna vägen och fick en tidig kvittering i mittenperioden när Robin Alvarez stötte in pucken från nära håll. Men Gustav Rydahl och Luleå svarade bara några minuter senare. Rydahl parkerade framför Alsenfelt, som inte hade en chans på styrningen.

- Jag går in där och får en klubba på pucken, sade Rydahl.

Luleås målvakt Filip Gustavsson, i sin andra start i höst, stod emot i sista perioden och var en av de stora matchvinnarna för norrbottningarna. Precis som Lundeström är han aktuell för JVM-laget.

För Malmö var det fjärde raka förlusten.