Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joel Lundqvist gratuleras efter sitt 2–2-mål mot Skellefteå, i sin 900:e SHL-match.

Lundqvist firade 900 med seger

Joel Lundqvist firade 900 matcher i Frölundatröjan på bästa sätt. Veteranen gjorde ett av målen då göteborgarna besegrade Skellefteå med 3–2 efter straffar i en härlig sluggerfest.

Joel Lundqvist fixade fram förlängningen genom att pricka in kvitteringen till 2–2 efter 16.14 i den tredje perioden.

Skellefteå hade just blivit fulltaligt efter en utvisning när Lundqvist slog till från sin favoritposition rakt framför mål.

- Kul att få sätta dit den i slutet och kul att det blivit så många matcher. Jag är stolt över att ha representerat Frölunda så länge, det hade jag inte räknat med när jag började min karriär, sade han.

Skellefteåförlust igen

Efter en stark inledning av serien åkte Skellefteå nu på sin femte förlust i rad.

- Jag är ändå inte orolig, inte som det ser ut i dag. Vi skapar mycket mer chanser än tidigare, det gäller att vi gör det i fortsättningen också. Det viktigaste är att ha tålamod, sade Skellefteås tränare Tommy Samuelsson, som fick se sitt lag ta ledningen med 2–0 innan Frölunda började sin upphämtning.

Efter sju matcher utan mål i numerärt överläge kunde Skellefteå i slutet av den första perioden äntligen spräcka den sviten. Det var Jimmie Ericsson som med en halvträff kunde se pucken glida in bakom Johan Mattsson i Frölundas mål.

Tillsammans med kollegan Gustaf Lindvall i Skellefteåmålet hörde Mattsson till isens verkliga huvudrollsinnehavare.

De båda målvakterna tog allt, nästan.

- Målvaktsspelet var fantastiskt. Det var två lag som öser på framåt och matchen kunde lika gärna ha slutat 5–5, sade Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Spelarna visade mycket hjärta men inte alltid lika mycket hjärna.

Full fart framåt var parollen från båda håll och publiken trivdes in i det sista.

Lasch avgjorde

Den vilda dansen fortsatte fram till slutet av den tredje perioden. Båda lagen satsade vildsint framåt men målvaktsduon vägrade i det längsta att ge sig.

Fram till att Lundqvist alltså hittade rätt.

Matchen gick sedan till straffar och där kunde Ryan Lasch avgöra till Frölundas fördel.