Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Benny Johansson, lagledare i Munkedals BTK. Bild: Erik Weiefors
Benny Johansson, lagledare i Munkedals BTK. Bild: Erik Weiefors

Luriga Köping mellan Munkedal och julledigheten

Snart är serien halvvägs spelad och favorittippade Munkedals BTK håller ställningen överst i tabellen. Men först väntar ett historiskt svårt motståndarlag.

En match återstår innan uppehåll över helgerna. En match innan superettan i pingis är halvvägs genom säsongen.

Nästjumbon Köpings BTK står mellan serieledarna Munkedal och julledigheten.

– Jag vill ha med mig de här två poängen men vi har alltid haft svårt för Köping. Vi har aldrig vunnit borta mot dem till exempel och jag vet inte vad det beror på, varnar Benny Johansson, lagledare och ordförande i Munkedals BTK.

För tre veckor sedan spelade Munkedal två hemmamatcher under samma helg. Nu bjuder de in till ny match i sporthallen och hoppas att den fina höstformen ska locka byborna till läktaren.

Den starka truppen som hittills bara tappat en poäng är något decimerad. Li Modig har åkt hem till Kina för att fira jul och Eskil Lindholm är sjuk. Lägg till axelskadade Finn Tugwell så får Benny Johansson lita till fyra andra spelare.

Alexander Franzén, Jimmy Ojakangas, Carl Ahlander Johansson och Erik Åhman ställer upp på lördagen.

Oavsett resultatet mot Köping kommer MBTK att fira jul och nyår som serieledare eftersom tabelltvåan Lyckeby redan har spelat sin match i den sjätte omgången.

Serien vänder den 12 januari och då möter Munkedal Köping igen, fast på bortaplan. Faktiskt den första av fem raka bortamatcher. Nästa hemmamatch spelas först i mars.