Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nöjd. Munkedalskillen Joakim Andersson är nöjd med sin debut för Tre Kronor.

Lyckad debut för Andersson

När Sverige vann mot Tjeckien i Örebro gjorde munkedalsbördige Joakim Andersson debut i Tre Kronor. – Jag är superglad att jag fått chansen, speciellt kul att det var här i Behrn, säger Andersson till na.se efter 5–3-segern.

28-årige Jokaim Andersson har spelat flera ungdoms- och juniorlandskampen. Men Inledningsmatchen i Karjala cup mot Tjeckien var den första i Tre Kronor. Det blev inga poäng för Andersson, men väl en seger inför en fullsatt Behrn arena. Sverige vann till slut med 5–3.

– Snygga mål. Det är riktigt skickliga killar här, säger Andersson vidare till na.se.

Han inledde i en kedja tillsammans med Dick Axelsson och Patrick Cehlin. Där trivdes han bra.

– En bra komponerad kedja, men vi fick inte riktigt i gång det i första halvan. Sedan bytte de runt på Cehlin och André och då fick båda ut lite mer, enligt Andersson.

Att landslagsdebuten var hemma i Behrn arena där han spelar SHL-hockey till vardags var förstås lite speciellt. Precis som till de flesta matcherna i SHL var det dessutom utsålt till landskampen. Något Joakim Andersson förstås tyckte var häftigt. Och han tycker också att publiken hejade fram Tre Kronor på ett bra sätt.

– Ja, det tycker jag. Det blev ju fullt här och det var en häftig inramning, säger han.

Landskampen mot Tjeckien blir dock den enda för Joakim Andersson den här gången. Tre Kronor möter nu också Canada och Finland i Finland men då stannar Andersson hemma. Han vill inte riskera att slå upp den höstskada han haft stora problem med tidigare. Däremot hoppas han få göra fler landskamper på sikt.