Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Lyckad hemmapremiär för Munkedal

Två raka segrar och nu är Munkedals BTK med i toppen på superettan.

– Otroligt bra! Över förväntan, säger en jublande glad lagledare, Benny Johansson efter fyra tunga poäng.

Efter säsongens inledande omgångar med en seger och en förlust var det i helgen dags för Munkedals två första hemmamatcher för hösten.

Laget fick också bästa tänkbara start på lördagen även om det dröjde till mitten av mötet med Söderhamn UIF B innan hemmalaget kunde koppla greppet.

Nye MBTK-spelaren Carl Johansson inledde med två klara setsegrar, tappade sedan det tredje knappt, men var överlägsen sin motståndare (11-4) i det sista. Erik Åhman föll klart, 0-3, i den andra matchen och debuterande chilenska nyförvärvet Juan Lamadrid förlorade med 3-1. Simon Söderlund, ett annat nyförvärv, kvitterade till 2-2 i matcher efter en övertygande 3-0-seger.

Matchen kom att avgöras i lördagens femte match där Carl Johansson verkade vara på väg mot en komfortabel seger efter två raka set, men där Jonas Sterner på andra sidan bordet höll sig kvar via 12-10 i det tredje setet och sedan knep det fjärde med 11-8. I det femte och avgörande setet visade dock Johansson inte någon som helst pardon utan vann med 11-2.

Juan Lamadrid kunde med sin första seger för MBTK enkelt öka på till 4-2 efter en 3-0-seger. Simon Söderlund kunde i sin andra match för dagen sedan öka på till 5-3 efter en lika klar 3-0-seger.

Att Söderhamns Carlos Franco Medina reducerade mot en för dagen småkrasslig Erik Åhman hjälpte inte när Johansson/Söderlund sedan avgjorde mötet efter en tuff tresetare.

Ännu enklare blev det på söndagen då hemmalaget bara släppte ifrån sig två matcher i mötet med Ängby/Spårvägen Elit A1. Något som överraskade Benny Johansson.

– Jag vill påstå att de var favoriter. I förväg tyckte jag att oavgjort hade varit bra, men vi var klart bättre.

Carl Johansson och Simon Söderlund tog två segrar var medan Juan Lamadrid och Peter Hedram fixade en var.

Det kunde blivit en ännu klarare seger, men Juan Lamadrid tappade en matchboll på en nätrullare och förlorade sedan lite snöpligt i ett avgörande set.

– Alla höjde sig den här helgen. Dessutom är jag positivt överraskad över Juan Lamadrid som var bättre än jag hoppats på. Bra forehand och bra backhand.

Lagledare Johansson ser nu fram emot fortsättningen, närmast borta mot Enig i Kalmar och Eslöv.

– Det ser väldigt bra ut om vi får vara friska och skadefri, säger han.