Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
"Simningen har verkligen varit i fokus och truppen fick dessutom känna på att bo och leva nära inpå varandra under en längre tid", säger Uddevalla sims chefstränare Adam Schön.

Lyckat Afrikaläger för Uddevallasimmare

De gjorde vad många ville – bytte kyla, vinter till sommar och utomhusbassäng.

Tretton simmare och två ledare i Uddevalla sim öppnade julklapparna och drog sedan till Sydafrika för två veckors träningsläger. Nu har de kommit hem igen.

– Ett av de bästa läger jag varit med på, allt från anläggningen, boendet, mat och personal, säger Uddevalla sims chefstränare Adam Schön om resan till Pretorias universitet där klubben tränade och bodde.

Beroende på träningsgrupp stod simmarna för omkring 100 000 meter träningssimning i universitetets tävlingsbassäng som var ledig i samband med helgerna. Träningen genomfördes tillsammans med simklubben Elfsborg och Stockholms kappsimningsklubb.

– Alla har kört på bra. Simningen har verkligen varit i fokus och truppen fick dessutom känna på att bo och leva nära inpå varandra under en längre tid. Vi klarade oss också i stort sett från sjukdomar, säger Adam Schön.

Vid sidan om träningen blev det också tid för en del avkoppling med sightseeing och inte minst en safaritur på ett öppet lastbilsflak där simmarna kunde studera giraffer, zebror, elefanter och noshörningar på nära håll.

Fyra av simmarna är tillbaka i tävlingsbassängen nästa helg då de åker till Danmark för en tävling med simdistriktets utvecklingstrupp som omfattar 27 simmare. Uddevallas deltagare i talanggruppen är Oskar Gustafson, Oskar Robertsson, Lovisa Alsop och Marit Cuperus med Adam Schön som coach.