Lysekils a-lag vann hemvändarmatchen med 10–4. Bilden är tagen vid en tidigare match.
Lysekils a-lag vann hemvändarmatchen med 10–4. Bilden är tagen vid en tidigare match.

Lysekil gick på knock i hemvändarmatchen

Ny storpublik och massa mål. Hemvändarmatchen i Gullmarsborgs ishall i Lysekil bjöd på en rejäl hockeyshow under söndagen.

ANNONS
|

Som Bohusläningen tidigare rapporterat om var det på söndagen dags för den traditionsenliga matchen som nuförtiden spelas mellan Lysekils Hockey Vikings a-lag och ett lag bestående av spelare som tidigare representerat klubben men numera spelar för andra klubbar – bland annat Mora IK i allsvenskan.

Och kanske var det hemvändarnas uttalande inför matchen att de med största sannolikhet skulle ta hem fajten som tände a-laget.

Lysekil gick tidigit upp till en 5–0-ledning och vann till slut matchen med hela 10–4 efter att materialförvaltaren Alexander Börjesson gjort det avslutande målet på straff.

– Många av grabbarna var taggade på att klämma dit hemvändarna, säger Lysekils ordförande Simon Pettersson.

ANNONS

Inför matchen hoppades klubben på en stark uppslutning från publiken, vilket också blev fallet. Det finns ingen officiell publiksiffra men Pettersson tippar på att omkring 300 personer tagit sig till hallen.

– Det har blivit en tradition att köra det här. Både spelare och publik tycker det är väldigt kul. Nu sitter det 30 grabbar i omklädningsrummet och pratar gamla minnen och tar något gott att dricka. Det här är väldigt uppskattat, säger Pettersson.

ANNONS