Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Representanter för Lysekil Holma GK tar emot diplomet som förkunnar att banan har Bohusläns vackraste golfhål 2020, enligt Bohusläningens och Strömstads tidnings läsare.  Bild: Erik Weiefors
Representanter för Lysekil Holma GK tar emot diplomet som förkunnar att banan har Bohusläns vackraste golfhål 2020, enligt Bohusläningens och Strömstads tidnings läsare. Bild: Erik Weiefors

Lysekil Holma GK har Bohusläns vackraste golfhål 2020

Närmare 2 500 röster kom in. Men nu står det klart. Lysekil Holma GK har Bohusläns vackraste golfhål 2020.
– Det är förträffligt, säger klubbens ordförande.

När Bohusläningen och Strömstads tidning utlyste en tävling om att utse Bohusläns vackraste golfhål lät responsen inte vänta på sig.

I den inledande nomineringsprocessen kom det in mängder med förslag på vackra golfhål runt om i tidningarnas spridningsområden. Men det var tre hål som utmärkte sig framför alla andra.

Sotenäs GK:s hål 8, Fjällbacka GK:s hål 13 och Lysekil Holma GK:s hål 2 gick vidare till en finalrunda.

När rösterna räknades samman stod det klart att Lysekil Holma GK kan stoltsera med att ha Bohusläns vackraste golfhål, enligt Bohusläningens och Strömstads tidnings läsare.

– Det är förträffligt, säger en glad Krister Sjöberg, ordförande i klubben, när han får ta emot diplomet en solig försommardag i början av juni.

Närmare 2 500 röster kom in under finalrundan, som pågick under omkring en vecka. Lysekil Holma GK fick sammanlagt över 1 000 röster. Sotenäs GK placerade sig på andra plats, tätt följd av Fjällbacka GK.

– Vi har varit duktiga på lobbying i det här fallet, skulle jag säga. Sedan är vi en ny klubb där vi har en annan klubbkänsla än andra klubbar. Det är mer kamratligt här, säger Sjöberg.

I en av motiveringarna till nomineringen av banans andra hål går det att läsa:

"Från tee har man en oändligt vacker vy framför sig med flaggan och green inom synhåll med ängar på ena sidan och på höger sida en damm som går längs med fairway hela vägen fram till green. På vänster sida finns ett skogsparti. Magiskt vackert!"

Och även om hålet är vackert är det förstås inte utan utmaningar.

– Det är ett ganska långt hål med svårigheter på varje slag. Det finns inga transportslag utan varje slag är svårt för att komma till en väl inbyggd green med ett antal bunkrar. Det är ett jättebra golfhål, säger Lennart Dåverstam från LHGK.

– Det är en väldigt vacker miljö här med vackra ekar och bokskog. Det är en väldigt vacker bana, säger Dåverstam.