Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Mål av Kitic - men förlust ändå

Ljungskile gjorde sitt första mål för säsongen borta mot Utsikten. Men det blev ändå förlust med 2–1 (2–1). – Trist att förlora, det är viktigt att skapa en vinnarmentalitet direkt, säger tränaren Glenn Ståhl.

Utsikten borta på Ruddalen var på förhand en viktig värdemätare för Ljungskile som ska möta självaste IFK Göteborg i cupen nästa lördag. Glenn Ståhl sa innan matchen att han hoppades på att få se ett lyft försvarsmässigt jämfört med senaste matchen mot IFK Uddevalla.

– Jag tycker vi var bra organiserade stundtals, säger han om det han fick se på Ruddalen.

Inledningen är han dock inte nöjd med. Redan efter fyra minuter tog nämligen hemmalaget ledningen med 1–0 genom Robin Book.

– Vi får se det som en läropeng. Jag måste studera situationen ordentligt i efterhand för att se om det är vi som är dåliga eller de som är bra. Min magkänsla är ändå att vi gör ett enkelt misstag där.

Det var Utsikten som hade bollen mest inledningsvis. Ljungskile hade ett lågt utgångsläge men ställde om snabbt när man vann boll. Robin Strömberg och Jakob Olsson var väldigt rörliga framåt och skapade mycket där även nye Jonathan Gustafsson var pigg.

– Jag tycker vi ställer om bra hela matchen egentligen, säger Ståhl.

1–1 kom också efter en snabb omställning där bollen till sist hamnade hos Aleksandar Kitic till höger i straff området. Han kunde enkelt placera in bollen. Men Utsikten kunde ta ledningen strax före halvtidsvilan när Marius Evensen fick ett fint läge och inte gjorde något misstag.

I den andra halvleken flyttade Ljungskile fram positionerna för att kunna vinna boll högre upp och få press mot Utsikten. Det lyckades också och gästerna låg på för en kvittering, men det slutade med seger för Utsikten till slut,

– Jag tycker vi äter oss in i matchen successivt och har ett bra tryck i den andra halvleken. Lite trist att förlora, det är viktigt att skapa en vinnarmentalitet direkt, säger Ståhl som tycker att Ljungskile borde haft två straffar.

– Jag tycker domaren missade två solklara straffar tyvärr.

Totalt sett är han dock nöjd efter matchen. Framför allt är han förvånad över att spelarna hängde med fysiskt trots den unga träningsperiod laget är inne i.

– Efter matchen mot IFK Uddevalla hade jag blandade känslor. I dag är känslan positiv, säger Ståhl som förutom Strömberg och Olsson också vill framhålla Alexander Mellqvist som han tycker är en gigant i försvaret.

Nu väntar IFK Göteborg nästa lördag - hur känns det?

– Bara bra, det ska bli kul. Det är ju vara en bonus för oss att få spela matchen.