Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
David Gerd i Kroppsmålet 2017. På söndag möter Kroppsanställde Gerd just Kropps med sitt Stenungsund.  Bild: Håkan Fredriksson
David Gerd i Kroppsmålet 2017. På söndag möter Kroppsanställde Gerd just Kropps med sitt Stenungsund. Bild: Håkan Fredriksson

Målet: Att knäcka chefen och kollegan

På söndag börjar handbollssäsongen i Bohuslän - och det börjar med ett lite annorlunda premiärmöte.

I fyra säsonger var David Gerd en av Kroppskulturs målvakter. Sedan en tid är numera provanställd på halvtid av Uddevallaklubben där han lägger den mesta tiden på sportslig administration och att jobba med klubbens hemsida.

På kvällarna hänger han av den gröna overallsjackan – och blir spelare i Stenungsunds HK. På söndag ställs han mot just Kroppskultur i Agnebergshallen.

– Det blir verkligen speciellt att jobba med matchen för Kropps, men sedan stå på andra sidan när den spelas, säger David Gerd.

Som fostrad i klubben ungdomsled gick han hela vägen upp till A-laget och drog sedan vidare tll allsvenska Amo, men återkom efter en tid och gjorde ytterligare en säsong med Kropps som dock förstördes av rygg- och ljumskskador. Sedan blev det Stenungsund där han nu gör sin andra säsong.

David Gerd 2017 Bild: Håkan Fredriksson
David Gerd 2017 Bild: Håkan Fredriksson

Han tycker att Stenungsunds HK ser bra ut inför säsongen.

– Vi har en bred trupp med konkurrens på alla platser med flera nyförvärv och hemvändare från bland annat Kungälv. Det är rutin blandat med ungdomlig speed så på pappret ser det bra ut men då vi tränar ett par pass i veckan och inte har träningsmatchat så mycket så det är svårt att veta var vi står.

Även en annan ex-Kroppsare finns med i truppen, kantspelaren Linus Olausson som gjorde några säsonger i Uddevalla.

Själv trodde David Gerd aldrig att han skulle ställas mot Kropps när han valde Stenungsund.

– Jag är Kroppsare till den stund jag går in i omklädningsrummet. Sedan är fokus att vinna och efter matchen är jag Kroppsare igen, säger Gerd.

Något trashtalk på kansliet?

– Nja, det har det väl inte varit, men vi får väl se, skrattar han kring tanken att kaxa upp sig mot kollegan Gunnar Blombäck och arbetsgivaren, klubbordföranden Pär Noord.