Målkalas i Alingsås för trögstartat Rockets

Det dukades upp till stort målkalas i fikastaden Alingsås på lördagen. WH Rockets kom dock för sent och fick nöja sig med smulorna som blev över.

ANNONS
|

Efter den första perioden ledde hemmalaget IBK Alingsås med hela 6–2. Efter den andra var det 10–4 och givetvis svårt att hämta upp för WH Rockets i innebandyns division 1.

– Starten var ingen höjdare. Vi var inte på tå och förlorade många närkamper mot ett heltaggat Alingsås som har ny tränare och ett par nyförvärv som ville visa vad den kan, berättar Robert Svenningsson, tränare i Rockets.

För brant uppförsbacke

Gästerna började visserligen komma in i matchen ju längre den pågick, men underläget var för tufft att hämta upp. Dock gav Rockets Alingsås en match ända in i det sista.

– I tredje kom vi verkligen in i matchen och det var lite trötta. Vi bytte målvakt och gjorde ett ordentligt försök att komma ikapp. Vi hade 10–7, hade vi fått in 10–8 också så kanske det kunnat bli match av det men det blev för brant uppförsbacke. Vi var nog aldrig riktig nära, säger Svenningsson.

ANNONS

Drabbat av sjukdomar

Rockets orkade mest mot slutet och vann den tredje perioden med 4–1 trots att de varit drabbade av en del sjukdomar i veckan.

– Vi visade moral och snyggade till siffrorna i alla fall, tycker Robert Svenningsson.

Matchfakta

Innebandy, division 1 västra Götaland

IBK Alingsås–WH Rockets 11–7 (6–2, 4–2, 1–4)

Mål, Rockets: Rasmus Blomberg 3, Dennis Lindblom, Viktor Vestin, Rasmus Olsson, Jesper Kronenberg

ANNONS