Dennis Hjoberg svarade för tre mål i bortamötet mot IBK Göteborg.
Dennis Hjoberg svarade för tre mål i bortamötet mot IBK Göteborg. Bild: Christer Lindgren

Målrikt när Rockets föll – mot bottenlag

WH Rockets jagade andra segern i innebandytvåan. Och en klättring mot säkrare mark i serien. I stället blev det förlust mot tabelljumbon IBK Göteborg med 7–6 efter förlängning.

|

– En riktigt sur förlust med tanke på att vi gjorde en bra insats, säger tremålsskytten Dennis Hjoberg efter slutsignalen.

Det började dock bra. Rasmus Olssons ledningsmål gav Rockets starten de önskat och spelmässigt var matchen jämn inledningsvis. Men hemmalaget jobbade sig in i matchen och kunde inom loppet av 40 sekunder både kvittera och ta ledningen.

När Rockets kom ut till spel i den andra perioden var det full fart och kvitteringen satt efter drygt tre minuter genom Felix Antilla på passning av Lukas Åkerström.

Sedan gjorde IBK Göteborg både 3–2 och 4–2 inom loppet av nio sekunder.

Då klev Dennis Hjoberg fram och gjorde det viktiga reduceringsmålet – för att fem minuter senare även kvittera. Hemmalaget gjorde sedan två snabba mål och var återigen i förarsätet.

Uddevallalaget gav dock inte upp. Efter varsitt mål av Rasmus Olsson och Dennis Hjoberg var det återigen kvitterat i Torpahallen.

Men när avgörandet väl kom skedde det i sudden death av hemmalaget.

Drygt tre minuter in i förlängningsperioden avgjorde Filip Wetteskog.

– De fick ett par slumpmål, vilket känns riktigt surt. Samtidigt måste vi bli effektivare framåt, tycker en besviken Dennis Hjoberg.

Hur kändes det för din egen del?

– Det var trögstartat i början, men ju längre matchen led desto mer kom jag in.

Förlusten innebär att Rockets herrar har sex poäng efter lika många spelade matcher i division 2 och placerar sig på nionde plats i serien. I nästa omgång ställs laget mot FBC Sisjön på hemmaplan. Matchen spelas den 21 november.

– Vi måste försöka hitta fler lösningar i sista tredje delen. Gör vi det så kommer målen att börja trilla in, avslutar Hjoberg.