Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sargon Abraham.

Målskyttar med fullt fokus på fotbollen

Han är skyttekung i SFL, given i landslaget och en av svensk futsals största stjärnor. När säsongen ska avgöras är det ­redan över för Sargon Abraham.

Skövde United har haft det svårt som nykomlingar i Svenska futsalligan. Laget ligger sist och när det var bortamatch mot en av favoriterna till SM-guldet så fick de dessutom klara sig utan sin överlägset största stjärna – Sargon Abraham.

Med 13 mål på åtta matcher har Abraham gjort flest mål av alla spelare i både södra och norra futsalligan. Nu blir det inga fler på ett tag.

– Jag har skrivit på ett kontrakt med en superettanklubb (Degerfors) och lägger allt fokus på fotbollen. Därför kunde jag inte vara med och spela, sa Sargon Abraham efter matchen mot IFK Uddevalla.

Är det ditt eller klubbens beslut?

– Man kan säga att det är mitt beslut men samtidigt förstår jag dem också. Vi har kommit överens om det och jag har alltid varit öppen med att fotbollens går före just nu.

Det innebär att han inte är tillgänglig för landslaget under säsongen heller.

– Det var ett tufft beslut och det har varit riktigt roligt. En speciell känsla att ta på sig landslagströjan och tufft att lämna, säger han.

Han var med som ledare när Skövde United försökte störa IFK Uddevalla i Agnebergshallen på lördagen. Men med ett decimerat lag och utan de landslagsmeriterade kusinerna Abraham (Sargon och Johannes Hanna) så blev det allt för svårt.

– Jag ville ändå åka med och hjälpa till. Vi möter ett bra lag i dag med många duktiga spelare och en seriös förening med allt runtomkring. Det är IFK och Borås som har varit de bästa.

På söndagen var det nästa målskytt som tackade futsalen för i år – Torslandas Victor Edvardsen som ska spela fotboll med Oddevold i år.

– Jag tror att detta var sista matchen men jag får fråga dem vad de tycker, säger Edvardsen som var imponerad av motståndarna.

– De är Sveriges bästa lag så det var väldigt tufft i dag, de är otroligt skickliga med bollen.