Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Jönköpingsmittfältaren Tommy Thelin tackas av lagkamraterna efter sitt målvaktsinhopp i slutet av 1–1-matchen mot IFK Göteborg.

Målvaktskaos när Jönköping klarade oavgjort

Jönköpings Södra tvingades till två målvaktsbyten. Men till slut blev det ändå 1–1 och en poäng borta mot IFK Göteborg.

IFK Göteborg såg nog chansen, först när Anton Cajtoft fick kliva av med en dryg kvart kvar och sedan när ersättaren Francisco Mancilla skadade sig på tilläggstid.

Men den spontane tredjemålvakten Tommy Thelin höll rent under de sista intensiva tilläggsminuterna.

- Vi har inte haft det uppe på diskussion ens, men jag kände att jag kan ta det. Jag är så pass rutinerad och gammal att ifall det skulle hända något då kan jag gärna hängas, säger mittfältaren.

- Det är nog första matchen i mål, sedan kanske en 20-minutare i pojkåren. Men jag tyckte ändå att jag såg jävligt rutinerad ut, eller vad tyckte ni?

Tidig ledning

IFK Göteborg hade 38 hemmamatcher i rad utan förlust innan Djurgården kom till Gamla Ullevi i förra omgången. Spelet var betydligt bättre mot Jönköpings Södra, men uppförsbacke blev det ändå.

Det hade gått bara en kvart när allsvenska debutanten Alexander Jallow slog ett inlägg som Dzenis Kozica tog ner på bröstet och klippte till på halvvolley.

En drömstart för Jönköping, som inte har vunnit i allsvenskan sedan slutet av juli och är i stort behov av trepoäng i kampen om att slippa kval eller nedflyttning. Till slut blev det dock bara en poäng.

- Det grinar oss lite i ansiktet. Målet vi släpper in i dag är lite onödigt, säger Tommy Thelin.

- Men nu har vi fokus på Sirius på onsdag, det ska bli väldigt kul att spela fotboll igen.

Återstår bara att se om det blir på mittfältet eller i målet.

- (skratt) Vi får ta en diskussion om det, vi har ju två timmar hem nu. Så jag får väl lobba lite för mig själv kanske.

Ribban för Rieks

I ärlighetens namn lyckades IFK Göteborg dock aldrig sätta honom på några svårare prov. Eller hans företrädare för den delen heller.

Hemmalaget radade upp chanser, och visst hade Søren Rieks två ribbträffar. Men utöver Patrik Karlsson Lagermyrs kvittering strax efter halvtid blev det inga fler mål för Göteborgslaget. I stället blev det en ny oavgjord match – "Blåvitts" sjunde 1–1 match på hemmaplan den här säsongen.

- Tyvärr kunde vi inte dra nytta av Jönköpings målvaktsolycka, om man säger så, konstaterar IFK-tränaren Alf Westerberg besviket.

- Vi tar lite tveksamma beslut under de sista minuterna, men så dags är man rejält stressad också av känslan att det är poäng som rinner oss ur händerna.