Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oscar Möller gjorde två mål när Skellefteå besegrade Djurgården och blev klart för SM-final.

Möller och Ortio Skellefteås hjältar: "Kul"

En Oscar Möller i målform och en omutlig Joni Ortio mellan stolparna avgjorde semifinalserien mellan Skellefteå och Djurgården. Urladdningen med fyra mål i mittperioden var ett segerryck som Djurgården inte kunde svara på.

Till slut stod det 6–2 på resultattavlan och med totalt 4–2 i matcher är västerbottningarna nu klara för final mot Växjö, lagets sjunde på åtta år.

- Det kommer att bli jättekul. Vi är inte nöjda utan ska gå ett steg till. Nu är det två lag kvar i Sverige, när det är klart ska vi vara ensamma kvar, sade tvåmålsskytten Möller.

Tillsammans med Joni Ortio mellan stolparna var Möller Skellefteås stora matchhjälte.

Den finländske stjärnmålvakten har spelat fantastiskt hela slutspelet och höll Skellefteå kvar i matchen när Djurgården tryckte på i början i den sjätte semifinalen i bäst av sju.

Men det var Oscar Möller som lyfte laget med ett par drömmål i början av den andra perioden.

"Fick bra lägen"

- Kul att man får utdelning. Jag fick bra lägen och det var fina skott men framför allt spelade hela enheten bra, sade skarpskytten.

Det var Djurgården som tog tag i taktpinnen från start. Laget var betydligt hetare än Skellefteå inledningsvis.

Som när Jonathan Davidsson i numerärt överläge bara hade att sätta pucken i öppet mål – då dök Joni Ortio upp från ingenstans och gjorde en i princip omöjlig räddning. En periodavgörande räddning, för trots Djurgårdens spelövertag slutade inledningsakten mållös för femte semifinalen i rad.

Sedan hände plötsligt allt.

Skellefteå kom ut som ett nytt lag. Farten och trycket framåt var tillbaka och Jimmie Ericsson kunde efter fem minuter spräcka nollan när han i numerärt överläge lyfte in en målvaktsretur efter ett skott från Oscar Möller.

- Vi bestämde oss för att bara gå ut och köra, inte slå av på takten alls. Och efter Jimmies mål fick vi riktigt mycket energi, sade Oscar Möller.

Han var stekhet och strax efter 1–0-målet lossade Skellefteåforwarden en fruktansvärd projektil som satt otagbart i Adam Reideborns högra kryss till 2–0, även det målet kom i numerärt överläge.

Strax efteråt small det igen, fast i andra krysset, när Möller prickade rätt i en Skellefteåkontring.

Vid det laget var Djurgården totalt utspelat och 4–0 föll efter 13.30 när Tim Söderlund på egen hand tog sig in från kanten och lyfte upp pucken i nättaket.

Därmed var i praktiken säsongen över för Djurgården även om man med två mål gjorde ett tappert försök att komma ikapp i slutperioden.

Stolt Djurgården

- De är bra och var ruskigt effektiva i dag. Deras spetsspelare är skillnaden. Får de chansen smäller de dit den, sade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson, som var besviken men ändå inte bitter över förlusten:

- Nej. Visst är det surt att förlora så här men jag är alltid stolt över gruppen. De har kämpat varje dag.

För Skellefteås del väntar nu några dagars välbehövlig vila innan finalserien mot Växjö kan börja. Smålänningarna har varit finalklara desto längre och har i lugn och ro kunnat se på när motståndaren haft en betydligt jobbigare väg  till finalen.

Lagen möttes i final senast säsongen 2014–15. Då vann Växjö guldet efter 4–2 i matcher.