Truls Möregårdh följde upp SM-guld i herrsingel med att vinna med Eslöv i SM-semifinalen mot Spårvägen.
Truls Möregårdh följde upp SM-guld i herrsingel med att vinna med Eslöv i SM-semifinalen mot Spårvägen.

Möregårdh ledde Eslöv till seger

Det var åter till vardagen för nyblivne svenske mästaren Truls Möregårdh. Hans Eslövs AI vann första semifinalen i pingisens SM-slutspel borta mot Spårvägens BTK med 4–2.

ANNONS
|

Tufft värre var det definitivt i den andra semifinalen. BTK Rekord tvingade de regerande mästarna Halmstad BTK till en helt avgörande match i tiebreak. Till slut vann Halmstad med 6–5.

Truls Möregårdh vann två av Eslövs matcher, men fick slita ont mot Spårvägens Daniel Schaffer. Schaffer var på väg mot en riktig skräll, vann första set, hade setbollar både i andra och fjärde set. Möregårdh är för närvarande inne i ett otroligt flow och inget verkar kunna stoppa honom.

- Det var så klart svårt ladda om efter SM. Mot Schaffer kunde jag behålla lugnet när han hade setbollar. Har utvecklat min mentala styrka och får mycket hjälp av pappa, sade Truls Möregårdh.

ANNONS

Xu Hui, som varit Eslövs försteman under flera guldår, har fått lämna över taktpinnen men vann ändå båda sina singlar. Xu och Möregårdh kommer bli svårstoppade i årets guldfight.

Regerande mästarna Halmstad BTK var på väg mot en klar vinst i sin semifinal mot BTK Rekord, men Michal Obeslo vände 3–7 i skiljeset till 11–7 mot Elias Ranefur.

Vinst för Ranefur hade inneburit 3–0 för Halmstad. Nu kom Rekord in i matchen och Obeslo vann även sin andra singel. Matchen kunde inte avgöras förrän i tiebreak. Efter 3–3 följdes lagen åt och till slut vann Li Yijie den helt avgörande matchen mot Simon Arvidsson med 11–8 och därmed 6–5 till Halmstad.

TT
ANNONS