Målvakten Oscar Alsenfelt var tongivande i Malmös seger mot Luleå.

Malmö och Alsenfelt höll undan

Mängder med skador och en svår bortamatch. Men inget stoppar Malmö i SHL-hockeyn just nu. Tredje raka segern kom mot Luleå. Vassast på isen? Målvakten Oscar Alsenfelt.

|

2–1-segern förde skåningarna förbi Luleå och upp till sjunde plats i tabellen. Imponerande med tanke på den långa skadelistan.

- Vi krigar på bra, det är bra tåga i killarna. I första perioden var vi lite passiva i egen zon, men där var vi mycket bättre i andra, säger tränaren Peter Andersson.

I den tredje handlade en hel del om att hålla undan. Målvakt Alsenfelt hade en huvudroll på det området.

- Det är skönt att göra en bra match och få rädda några skott. Jag fick jobba lite, men det var kul, säger han till C More.

Släng in pucken mot mål och den kan ta på ett benskydd, en skidsko eller vad det nu är som kan råka komma i väggen – och ställa till det rejält.

Det vet alla som spelat hockey.

Både Luleå och Malmö fick utdelning på puckar utan adress. Först när Viktor Grahn råkade styra in 0–2 i egen kasse (Malmös Daniel Zaar fick målet) i andra perioden och sedan när Johan Harju gick köksvägen och en Malmöspelare blev sist på pucken.

Den 1–2-reduceringen kom redan i första bytet och gav Luleå kontakt direkt i slutperioden. Luleå fick några numerära överlägen men lyckades inte överlistan Alsenfelt.

Filip Lennström gav Malmö ledningen i första perioden.

I Luleå gjorde 17-årige backen Nils Lundkvist en stark SHL-debut.