Timrås Anton Wedin jublar efter sitt 2–1-mål mot Malmö.

Malmös miss – föll mot jumbon

Bakslag för Malmö i kvartsfinaljakten. Laget föll med 1–2 borta mot jumbon Timrå – där Anton Wedin blev både straffsumpare och hjälte.

|

Malmö är ett av lagen som fajtas om en direktplats till kvartsfinalerna i SHL. Inför lördagens möte med Timrå – som kommer att sluta sist – låg skåningarna sjua, en poäng bakom Skellefteå och fem bakom Djurgården och Växjö.

Då kom en missräkning.

Malmö hade förvisso de flesta målchanserna, men det var hemmalaget som gick segrande ur striden med 2–1 efter att Anton Wedin stulit rubrikerna. Den 26-årige Timrå-spelaren brände en straff 13.32 in i den andra perioden vid ställningen 1–1 och såg där och då ut att kunna bli syndabock.

"Dålig straff"

- Jag drog den lite kort, han (Oscar Alsenfelt) var med på det. En dålig straff, sade Anton Wedin i C More.

Men han fick sin revansch.

Knappt sex minuter in i tredje tryckte Wedin in 2–1 och såg till att Timrå fick ta sin första trepoängare på hemmaplan sedan den 24 november. Redan före matchen stod det klart att Timrå kommer att sluta sist i tabellen, för deras del handlar det mest om att hitta formen inför det stundade direktkvalet till SHL där AIK eller Oskarshamn väntar.

Konstantin Komarek gjorde Malmös 1–1-mål i den andra perioden, men förgäves.

- Vi borde naturligtvis ha gjort mer än ett mål. Vi borde ha vunnit, vi var mycket i deras zon och skapade lägen. Det är tufft när vi ändå presterade på en ganska hög nivå, säger Malmö-tränaren Peter Andersson i C More.

Nästa match för Malmö är hemma mot Rögle på tisdag.

- Det blir nog en annan matchkaraktär då, säger Peter Andersson.