Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Malmös Konstantin Komarek avgjorde i förlängning. Arkivbild.

Malmö-seger: "Får sätta det på rånarkontot"

Formsvaga Malmö såg ut att gå mot fjärde raka förlusten i SHL borta mot jumbon Timrå. Men efter flera utvisningar och tvåmålsunderläge bjöds man in i matchen – och vann i förlängning.

Malmö Redhawks har fått en trist start på 2019 då det fram till lördagen bara blivit förluster. Länge såg det ut som att den dystra trenden inte heller skulle brytas mot jumbon Timrå.

Flera utvisningar sinkade gästerna, som straffades för sex man på isen två gånger om och som dessutom fick ett matchstraff på lagkaptenen Fredrik Händemark efter en tackling i slutet av den andra perioden.

- Det är mycket utvisningar, kan bli betydligt bättre, säger Malmös Lars Bryggman i C More och fortsätter:

- Vi måste bli mer disciplinerade, så är det bara. Sex man två gånger på en match, det får man inte göra, säger han.

Timrå utnyttjade det. Kvitteringen 1–1 kom på en av utvisningarna och Jacob Olofsson satte 2–1 och lagets andra mål i powerplay i början av den tredje perioden. Malmö lyckades sedan hålla tätt i nästkommande boxplay, men strax efter att laget blivit fulltaligt gjorde tabelljumbon 3–1 genom Filip Hållander.

Ett allt mer passivt Timrå såg trots allt ut att gå mot alla tre poängen. Men efter en reducering av gästerna och stort slarv nästan skänkte man bort två av dem.

Med 29 sekunder bjöds Malmö på ett läge efter dåligt försvarsspel av hemmalaget. Jens Olsson sköt distinkt 3–3 och matchen gick till förlängning.

Där avgjorde Konstantin Komarek matchen vilket innebar Malmös första vinst 2019.

- Vi jobbar i alla fall hårt och försöker och krigar. Vi får sätta det lite på rånarkontot, men någon gång måste vi ha tur med det också, säger tränaren Peter Andersson i C More.

- Vi får inte spelet att stämma, men stor eloge till de som krigar på och bestämmer sig för att ge det ett ärligt försök. Förhoppningsvis kan den här segern ge lite lugn, säger han.

För Timrå fortsätter det däremot att gå tungt.

- Jag är väl egentligen bara besviken. Vi genomför matchen bra i 50 min innan vi blir lite passiva och drar oss tillbaka. Vi klarar inte av att stänga ner matcher, säger tränaren Fredrik Andersson i C More.