Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Fredrik Händemark (63) klappas om efter 1–1-målet mot Färjestad.

Malmö tog fjärde raka mot Färjestad

Malmö har fyra raka vinster mot Färjestad. Är värmlänningarna ett drömmotstånd för skåningarna även i en SM-kvartsfinal?

Malmö har 10–2 i poäng mot Färjestad denna SHL-säsong efter fyra raka segrar, varav två under ordinarie tid.

- Vi trivs mot Färjestad. Jag vet inte varför det blir sådär. Det är vissa lag i serien som man har det lite svårare mot och vissa man har det lite lättare mot. Jag vet inte om det är tillfälligheter eller vad det är, säger Fredrik Händemark, lagkapten i Malmö.

Och med två omgångar kvar att spela av grundserien bildar skåningarna och värmlänningarna en av fyra kvartsfinalserier i SM-slutspelet – om lagen sluta fyra respektive femma, vill säga.

- Det vore ju kul, så klart. Det är inte så noga vilket motstånd det blir. Det tar vi då, säger Händemark.

"Viktig seger"

Varken tabellfyran Färjestad (84 poäng) eller Malmö (83) kan dock sitta och invänta en kvartsfinal. Sexan Skellefteå står på 82 poäng medan sjuan HV71 – just nu i åttondelsfinal – har 80 poäng. Där bakom finns även Luleå på 78 poäng.

- Det här var en viktig seger. Det kändes som att vi behövde en seger och en trepoängare för att känna att vi är på gång lite och kan ta poäng. Framför allt att vi gör mål. Nu är det bara att köra vidare och har två matcher kvar (Växjö och Mora). Sedan börjar det riktiga roliga, säger Malmöcentern med ett leende.

Efter en mållös första period tog Färjestad ledningen med 1–0 genom Libor Dudacek. Med kvarten spelad av mittenakten kvitterade Händemark till 1–1 efter ett avslut på Lars Haugens plocksida.

- Jag vred upp kroppen lite och jag visste att jag hade folk med. Jag tittade om jag hade någon att passa och jag tror att jag frös målvakten där lite, säger Händemark.

Gav Malmö energi

Målet gav hemmalaget energi och med knappt en minut kvar att spela av perioden skickade backen Tobias Ekberg in 2–1-målet.

- Vi spelar helt okej, men har lite svårt att komma in på mål och skapa det här riktiga trycket mot mål med skymningar och styrningar. Mål ger ju alltid energi och sedan kommer ju tvåan ganska snabbt därefter också, säger Fredrik Händemark.

I den tredje perioden fastställde Max Görtz Malmös seger till 3–1.