Malmö fick jubla högst efter 3–2-segern i Skånederbyt mot Rögle.

Malmö vände och vann Skånederbyt

Underläge 0–2. Då gaskade Malmö upp sig och vände Skånederbyt. Segern mot rivalen Rögle skrevs till 3–2.

|

Senast det begav sig Skånelagen emellan blev det en minst sagt svängig men framför allt målrik historia, där Rögle till slut avgjorde i förlängningen och vann med 8–7.

När SHL var tillbaka efter landslagsuppehållet väntade det tredje derbyt för säsongen.

Även om det inte bjöds på samma målkavalkad som senast så var det åtminstone en intensiv och bitvis sevärd kamp med en engagerad och högljudd publik i Ängelholm.

Rögle inledde piggast och tillskansade sig en 2–0-ledning. Men då vaknade Malmö till liv. Gästerna vände underläge till 3–2 och höll sedan ledningen matchen ut och tog därmed revansch efter den snöpliga förlusten senast.

Rögles drömstart

Rögles Ted Brithén inledde rasande kvickt med att ge sitt Rögle en alldeles lysande start när han efter drygt två minuter fick in pucken bakom Jonas Gunnarsson – som ersatte en skadad Oscar Alsenfelt – med ett vasst handledsskott från en till synes snäv vinkel.

Senare i den första perioden utökade Edwin Hedberg ledningen med ett hårt slagskott.

Men sedan började Malmös upphämtning.

"Lättare borta än hemma"

Andy Miele inledde med att sprätta upp en retur från Max Görtz stenhårda skott från blå i slutet av första perioden. Och i andra perioden kom ett pånyttfött Malmö ut och vann perioden klart med 2–0.

- Vi var tvungna att spela lite enklare i första. Men sedan kunde vi börja hålla i pucken och låta dem forechecka sig trötta och flytta spelet till deras zon och sedan ha lite längre anfall där, säger Nils Andersson, som dunkade in 3–2-pucken till C More.

Fler mål blev det inte utan Malmö höll ifrån och plockade hem sin fjärde raka bortaseger.

- Ibland är det lättare att spela borta än hemma, skämtar Jens Olsson till C More.