Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
MFF:s Rasmus Bengtsson. Arkivbild.

Malmös Europaäventyr avgörs: "Tuff match"

Malmö FF har allt i egna händer inför avgörandet i Europa League-gruppspelet. Men de måste vinna borta mot storlaget Besiktas för att ta sig vidare.

Malmö FF har börjat få rutin på Europaspel de senaste åren. Men när det kommer till bortamatcher i gruppspelen har det inte lossnat. På elva matcher har det inte blivit en enda seger och bara poäng en gång, mot Sarpsborg (1–1) senast.

När Europa League-gruppspelet nu får sin upplösning måste de alltså göra något de aldrig gjort tidigare – och dessutom mot turkiska storlaget Besiktas.

Den överraskande 2–0-segern hemma kan de ta med sig inför mötet, men spelarna är medvetna om att det är ett helt annat lag som nu kommer att stå på andra sidan.

- Det kommer att bli en väldigt tuff match. Det krävs att vi behåller lugnet, visar ett självförtroende och spelar det spelet vi är bra på, säger mittbacken Rasmus Bengtsson till Sydsvenskan.

Han har dragits med en förkylning och vilat några träningar men är redo för spel. Däremot var inte Behrang Safari med på flyget till Turkiet, men enligt tränaren Uwe Rösler kommer han att resa ner på egen hand och är aktuell för spel.

Besiktas riskerar flera avbräck. Mittbacken Pepe och anfallare Ryan Babel saknades när laget ligaspelade mot Alanyaspor i söndags och till klubbens hemsida säger managern Senol Gunes:

"Vi har skadade spelare, men vi är redo. Vi vill gå vidare genom att vinna", säger han.

För Besiktas räcker en poäng för avancemang.