Målvakten Felix Johansson storspelade – men det räckte inte till seger för Kroppskultur

Över 1500 personer såg division 1-mötet mellan Kropps och HK S-hof. Kropps ledde också stora delar av matchen till publikens stora glädje. Men i slutminuterna rasade laget ihop fullständigt.
– Vi gav bort segern, säger en besviken Kroppstränare efter matchen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Damerna visade vägen med att stå upp bra mot serieledarna Kärra.

Men en målsnål andra halvlek ledde till förlust på hemmaplan.

LÄS MER:Kroppskultur stod upp bra mot serieledaren Kärra – men föll inför storpublik

Herrarna inledde säsongen med en stabil bortaseger mot HK Farmen. Hemmapremiären mot RP IF Linköping blev dock för tuff och det slutade med förlust med fem bollar. Den här gången var Kropps ute efter revansch.

– Vi sätter oss också i ett bra läge att vinna. Men sen är det vi själva som gör att vi förlorar. Vi gör för många misstag i anfallsspelet där vi blir för stillastående och det slutar med att någon måste göra det helt själv, säger tränaren Pontus Mellegård.

ANNONS

Trots detta gick Kropps till pausvila med tremålsledning.

Mycket hade laget att tacka sin målvakt Felix Johansson som radade upp räddning efter räddning. Han fick också mycket beröm av tränaren efter matchen.

– Stundtals hade vi ett riktigt bra försvarsspel men framför allt var Felix verkligen påläst och stod för en mycket väl godkänd insats.

Kropps ledde också matchen fram till slutet. Då rasade laget ihop fullständigt och förlorade till slut med 29–27. Pontus Mellegård var märkbart besviken efteråt.

– Vi skulle haft minst två segrar på dessa tre matcher som vi spelat. Vi gav bort segern. Det som jag framförallt är besviken på är att vi tar så onödiga utvisningar i slutet. Det har vi inte råd med. Det är också synd när vi har så bra publiktryck.

Förutom målvakten Felix Johansson lyfte också Mellegård lagets tre bästa målskyttar i matchen: William Andersson, Patrik Sandberg och Daniel Öman. Trion gjorde fem mål vardera.

Matchen

Handboll, division 1 södra

Kroppskultur – HK S-hof 27–29 (17-14)

Kropps målskyttar: William Andersson 5, Patrik Sandberg 5, Daniel Öman 5, Henrik Blomqvist 3, Simon Busck 3, Amar Agic 2, Filip Pettersson 2, William Noord och Jonathan Segle.

Publik: 1677 personer

Resultat, tabell och spelprogram hittar du här

ANNONS