Manchester Citys Kevin De Bruyne gratuleras av lagkamraterna efter 1–0-målet mot Chelsea på Stamford Bridge.

Man City vann stormatchen mot Chelsea

Manchester City är kvar i topp av Premier League efter mötet med Chelsea. Kevin De Bruyne dundrade in matchens enda mål.

|

Stormötet på Stamford Bridge var även en kamp mellan de två hetlevrade tränarna Antonio Conte och Pep Guardiola. Den sistnämnde gick vinnande ur den striden. Manchester City ägde mest boll och Chelsea hade problem med gästernas höga press.

City bröt dödläget i den 67:e minuten. En hård passning från försvararen Nicolás Otamendi öppnade upp för Kevin De Bruyne. Den Chelsea-ratade belgaren väggspelade direkt med Gabriel Jesus och satte 1–0 med ett kraftfullt skott.

- Det viktigaste var att vinna matchen men det var också väldigt tillfredställande hur vi spelade, särskilt i andra halvlek. Chelsea lyckades inte spela och tvingades slå långbollar, säger City-tränaren Pep Guardiola.

För Chelsea var förlusten extra tung då lagets bäste målskytt Alvaro Morata haltade av planen skadad i första halvlek.

Segern var Citys femte raka i ligan – åttonde vinsten alla matcher inkluderade – och toppar Premier League i kraft av ett mer gjort mål än stadsrivalen Manchester United.

Fellaini tvåmålsskytt

José Mourinhos manskap hade som väntat inga större bekymmer att besegra jumbon Crystal Palace hemma. Gamle svenskbekantingen Roy Hodgson är ny tränare i Palace sedan några omgångar tillbaka men redan efter tre minuter fick han se Uniteds Juan Mata sätta 1–0 med vänsterfoten. Efter en halvtimme ökade Marouane Fellaini på till 2–0 och i början av andra nickade Fellaini även in 3–0. Med fyra minuter kvar fastställde Romelu Lukaku slutresultatet till 4–0. Det var hans sjunde mål på hans sju första ligamatcher i United vilket tangerar Andy Coles klubbrekord.

Det var Manchester Uniteds fjärde trepoängare i följd på Old Trafford.

13 septembermål av Kane

Harry Kane visade vägen med två snabba mål när Tottenham slog nykomlingen Huddersfield borta med 4–0. Först 1–0 efter nio minuter och sedan även 3–0 i 23:e minuten, det andra ett vackert skott från 20 meter.

De två målen för Kane innebar att han gjorde totalt 13 mål i klubb- och landslaget i september. I och med segern fortsätter Londonlaget att blanda sig i toppstriden i Premier League.

Sexan Watford fick 2–2 borta mot West Bromwich medan Stoke slog Southampton med 2–1, sedan gamle Peter Crouch avgjort med fem minuter kvar. I botten tog West Ham tre viktiga poäng tack vare 1–0 mot Swansea, där Martin Olsson blev utbytt i 87:e minuten. Bournemouth fick 0–0 mot Leicester.