Huddersfields Isaac Mbenza kvitterade till 1–1 mot Manchester United.
Huddersfields Isaac Mbenza kvitterade till 1–1 mot Manchester United.

Manchester United missar Champions League

Manchester Uniteds fiaskosäsong är fullbordad. Borta mot Huddersfield blev det bara 1–1 – vilket innebär att den engelska giganten missar Champions League nästa säsong. Även Arsenal ser ut att missa en topp fyra-placering i Premier League.

ANNONS
|

Nej, det blir inget spel i Champions League till hösten för Manchester United.

Borta mot tabelljumbon Huddersfield, som sedan länge är klar för degradering och som hade förlorat åtta raka matcher inför söndagens möte, blev det bara en poäng.

Managern Ole Gunnar Solskjærs manskap tog visserligen ledningen i den första halvleken genom Scott McTominay men hemmalaget kom tillbaka tack vare ett stort försvarsmisstag.

Blunder av Shaw

Med timmen spelad skickade Huddersfields målvakt Jonas Lössl iväg en utspark på mittplan som Manchester Uniteds Luke Shaw missade att rensa undan. Detta gav hemmalagets Isaac Mbenza ett friläge som anfallaren förvaltade genom att rulla in 1–1 bakom David de Gea.

ANNONS

Fler mål blev det inte på John Smith's Stadium i en match där Victor Nilsson Lindelöf blev utbytt i den 82:a minuten. Resultatet innebär att Manchester United har fyra poäng upp till fjärdeplatsen med endast en omgång kvar av Premier League – vilket innebär att en Champions League-plats till hösten har gått förlorad.

- Vi har inte varit bra nog för att utmana om Champions League-platserna och i dag försvann det sista hoppet. Det är ingen överraskning att det blev så här men vi hade såklart hoppats på att kunna vinna i dag och visa upp en bättre prestation, säger Ole Gunnar Solskjær till Sky Sports och tillägger:

- Vi har inte vunnit tillräckligt många matcher, vi har tagit för få poäng och inte gjort tillräckligt många mål.

En räddningsplanka kvar för Arsenal

Samtidigt hade Chelsea inga bekymmer att besegra Watford på hemmaplan.

ANNONS

Ruben Loftus-Cheek, David Luiz och Gonzalo Higuaín såg med var sitt mål till att det blev en stabil 3–0-vinst på Stamford Bridge. Trepoängaren gör att klubben tar sig förbi Tottenham, är ny trea i Premier League och har till skillnad från Manchester United säkrat sin biljett till Champions League nästa säsong.

Detta tack vare att Arsenal senare på söndagen bara spelade 1–1 hemma mot Brighton efter att lagen gjort var sitt straffmål på Emirates Stadium.

Det oavgjorda resultatet betyder att "Gunners" får svårt att komma bland de fyra bästa. Med en omgång kvar måste man inte bara ta igen tre poäng på sin ärkerival Tottenham utan även åtta mål för att nå fjärdeplatsen.

Det finns dock en räddningsplanka kvar utanför ligaspelet. Arsenal kan fortfarande nå Champions League om klubben tar hem Europa League där man har tagit sig till semifinal och vunnit det första mötet med Valencia med 3–1.

TT
ANNONS