I topp. Marcus Eliasson (överst på pallen) vann den sista tävlingen under SM-serien och sammanlagt blev han tvåa.
I topp. Marcus Eliasson (överst på pallen) vann den sista tävlingen under SM-serien och sammanlagt blev han tvåa.

Marcus Eliasson avslutade säsongen på topp

Uddevallas Marcus Eliasson vann årets sista SM-deltävling i trial. Det innebar en andraplats totalt. "Jag är så glad att få vinna", säger han.

ANNONS
|

Finalen på SM-serien kördes i Partille i helgen. Marcus Eliasson från BMK Uddevalla avslutade årets 6:e och sista SM-deltävling med vinst.

Trots seger i den sista tävlingen så kunde Marcus inte gå förbi ledande Eddie Karlsson från Kungsbacka TK i den totala SM-tabellen. Eliasson slutade tvåa totalt.

Partille TK arrangerade SM-finalen med 10 utslagsgivande sektioner som kördes i tre varv.

– Jag är så glad att få vinna årets sista SM-deltävling, när jag startade på morgonen så visste jag att om jag blir bland de sex bästa så skulle jag behålla min andraplats totalt. Med detta i bakhuvudet så kände jag mig ganska lugn och inte alls nervös inför uppgiften. Men efter första varvningen så förstod jag att det fans en möjlighet att vinna dagens tävling och då blev det helt plötsligt fokus på vinst och inte bara köra för att säkra silvermedaljen. Jag visste även att Eddie redan säkrat guldet bara han tog sig i mål denna tävling, men att få vinna en deltävling är ju jätteroligt givetvis, säger Marcus Eliasson.

ANNONS

SM-segern var Eliassons första och efter att han slutade på tredje plats förra året tog han sig nu ett steg högre upp på prispallen.

Trea i SM blev Marcus Igelström från Finspångs TK.

ANNONS