Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fin utmärkelse. IFK Uddevallas målvakt Marcus Gerd har blivit utsedd till Årets spelare inom svensk futsal för sin gångna säsong.

Marcus Gerd Årets spelare

I lördags blev han svensk mästare med IFK Uddevalla. Nu har målvakten Marcus Gerd utsetts till Årets spelare inom svensk futsal.

Det är sajten futsal.se som varje år utser Årets spelare inom svensk futsal. Tidigare har spelare som Sargon Abraham och Christian Legiec fått utmärkelsen. I år går den alltså till uddevallaspelaren Marcus Gerd som varit oerhört viktig för IFK Uddevallas framgångar den gångna säsongen. Han har också gjort flera riktigt starka insatser i det svenska landslaget.

– Jag är stolt och hedrad över den här utmärkelsen som jag absolut inte hade väntat mig. Men det känns kul att jag kunnat utveckla mitt spel trots den tuffa säsongen jag haft, säger Marcus Gerd vars röst är hes efter allt firande sedan SM-finalen mot Borås i Helsingborg i lördags..

Det han syftar på är naturligtvis den höftskada han ådrog sig i april förra året. Det har varit en kamp inför varje match för att över huvudtaget kunna spela matcherna under futsal-säsongnen. Han har hela tiden haft siktet inställt på SM-slutspelet.

– Ja, det har varit riktigt tufft för mig med skadan, men nu är det värt allt slit när man får ett SM-guld runt halsen, säger han.

Marcus Gerd ska nu börja rehabilitera sin skada på allvar. Det är först nu när futsalsäsongen är slut som han får möjlighet att göra det. Någon satsning på fotbollen blir det inte förrän tidigast i sommar.

– Jag har inga planer på att spela fotboll nu, utan nu är det bara fokus på att rehaba skadan. Sedan får vi se vad som händer i sommar, om det är någon klubb som vill ha mig, säger han.