Marcus Kinhult och spelarna på Europatouren kan se tillbaka på ett märkligt tävlingsår. 24-åringen från Skaftö avslutade säsongen med att sluta 32:a i Dubai. Bild: FRANZ PAMMER

Marcus Kinhult bäste svensk i finalen i Dubai – slutade före Stenson

Säsongens sista putt har rullat i koppen. Marcus Kinhult avslutade året med att bli bäste svensk i Europatourens final i Dubai.

|

76–69–68–72.

Där har du Marcus Kinhults resultat efter de fyra varven i Dubai som är årets sista tävling och Europatourens final.

Golfaren från Skaftö slutade till sist på tre under par. Det innebar att han blev delad 32:a i tävlingen och vann drygt 350 000 kronor i prispengar.

Prestationen i Förenade Arabemiraten betyder att han blev bäste svensk, ett slag bättre än Henrik Stenson, och slutade på plats 59 i Race to Dubai.

”Inte blivit som man tänkt sig”

Under året har Marcus Kinhult spelat 17 tävlingar på Europatouren där han slutat bland de 20 främsta vid fem tillfällen. Den bästa placeringen var när han blev sexa i Scottish Open som avgjordes i Aberdeen.

Inför helgens sista runda pratade tidningen Svensk golf med 24-åringen från Fiskebäckskil.

– Jag ser fram emot att avsluta denna konstiga säsong i morgon (söndag). Den har inte blivit som man tänkt sig, men jag ser ljusare på framtiden. Det är snart dags för nya tävlingar efter nyår. Schemat för 2021 kommer ut på måndag eller tisdag, säger Marcus Kinhult till Svensk golf.

Bohusläningen har sökt Marcus Kinhult för en kommentar.