I mitten på maj vann Marcus Kinhult sin första titel på Europatouren när han tog hem British Masters. Formen är fortfarande god och om ett par veckor väntar US Open i USA där han ställs mot världens bästa golfspelare.
I mitten på maj vann Marcus Kinhult sin första titel på Europatouren när han tog hem British Masters. Formen är fortfarande god och om ett par veckor väntar US Open i USA där han ställs mot världens bästa golfspelare. Bild: JASON CAIRNDUFF

Marcus Kinhult klar för det tuffaste testet i golfvärlden

Marcus Kinhult är klar för karriärens andra major. Under måndagen kvalade han in till stortävlingen US Open i USA.

ANNONS
|

36 hål på en dag tillsammans med sin splitternya caddie, Mark Crane.

Det blev en fullträff som heter duga för Marcus Kinhult.

Kvalet till US Open – en av fyra majortävlingar – spelades i London och där slutade Skaftögolfaren fyra (nio under par). Det gjorde att han lyckades nypa en av 14 biljetter till stortävlingen i USA.

Pebble Beach (i Kalifornien) är en drömbana för Kinhult. Genom åren har det spelats otroligt stora tävlingar där och banan brukar anses som nummer två av drömbanor efter Augusta National.

– Pebble beach är den banan som jag har spelat flest varv på Playstation. Jag har gjort många bra inspel där och slagit 20 under par många gånger, men troligtvis blir det betydligt svårare i verkligheten, säger Marcus Kinhult.

ANNONS

Lyfter snart mot USA

US Open blir Marcus Kinhults andra major i karriären. I fjol spelade han British Open i Skottland.

– Det ska bli grymt kul att få spela US open. Tävlingen avgörs inte så ofta på Pebble beach. Det är en helig US open-bana. Senast den spelades där var 2010. Det är lite som British open när den avgörs på St Andrews.

Den prestigefyllda tävlingen spelas i USA 13–16 juni.

Enligt Marcus tränare och pappa, Mikael Kinhult, betraktas US Open som det tuffaste testet i golfvärlden.

– De sätter upp hålen så svårt de bara kan och plågar spelarna med en extremt svår bana, säger Mikael Kinhult.

ANNONS