Arsenals tyske stjärna Mesut Özil deppar efter Wolverhamptons 2–0-mål på Molineux stadium.

Mardrömshalvlek för Arsenal mot Wolves

Arsenal har tappat greppet om en plats till Champions League. Borta mot Wolverhampton kom tredje förlusten på de fyra senaste matcherna. Detta efter en mardrömslik första halvlek för "Gunners".

|

För ett par veckor sedan såg det lovande ut för Arsenal i jakten på en placering bland de fyra främsta i Premier League, vilket belönas med en Champions League-plats till kommande säsong.

Nu är läget desto mer kritiskt.

Med tre förluster på de fyra senaste omgångarna är London-klubben plötsligt femma, en poäng bakom Chelsea på fjärdeplatsen och fyra efter ärkerivalen Tottenham som är trea.

I onsdagskvällens bortamöte med Wolverhampton hade "Gunners" inte en chans i den första halvleken som slutade hela 3–0 till hemmalagets favör.

Nollan spräcktes i den 27:e minuten när Ruben Neves tryckte bollen i nät på frispark.

2–0 kom tio minuter senare efter att Matt Doherty nickat in ett inlägg där målvakten Bernd Leno kommit på mellanhand – men den mest tveksamma insatsen från den tyske burväktaren kom precis innan halvtidsvilan.

Detta när Diogo Jota spurtade enkelt förbi Sokratis Papastathopoulos i Arsenal-försvaret och fick iväg ett avslut som Leno borde ha tagit men lät passera lite väl enkelt.

Sokratis revanscherade sig en aning i den andra halvleken när han reducerade till 1–3 men närmare än så kom inte bortalaget.

Tre omgångar återstår av Premier League. Skulle Arsenal misslyckas med att komma topp fyra i ligan finns det dock en livlina kvar. Laget ställs mot Valencia i Europa Leagues semifinal i början på maj. En turneringsseger där och en plats till Champions League nästa säsong är säkrad, trots allt.