Lieke Martens störs av en tåskada – men är alltjämt aktuell för spel mot Sverige i VM-semifianlen i Lyon på onsdag.
Lieke Martens störs av en tåskada – men är alltjämt aktuell för spel mot Sverige i VM-semifianlen i Lyon på onsdag.

Martens tåskadad – uppges avstå träningar

En envis tåskada fortsätter att störa Lieke Martens i fotbolls-VM. Enligt nederländska rapporter tvingas stjärnspelaren avstå träning inför semifinalen mot Sverige.

ANNONS
|

Till skillnad från i Sverige, som i semifinalen i fotbolls-VM kommer sakna avstängde anfallaren Fridolina Rolfö, är samtliga av Nederländernas spelare fortsatt tillgängliga för spel.

Men det är inte helt utan skavanker som Europamästarna från 2017 tar sig an det svenska laget i Lyon på onsdag.

Och inte heller på vem som helst.

Tränar inte

Lagets största stjärna, Lieke Martens, har nämligen under en tid dragits med en tåskada i vänster fot där smärtan efter åttondelsfinalen mot Japan ska ha varit så intensiv att hon knappt kunde gå på ett par dagar efteråt.

Detta uppger den nederländska tidningen De Telegraaf som skriver att "det inte kommer bli mycket träning de kommande dagarna" för Barcelonaspelaren som fram till kort före lördagens kvartsfinal mot Italien uppges ha varit tveksam till spel.

ANNONS

Någon oro för att Martens ska missa semifinalen i Lyon ska det dock inte vara i det nederländska lägret.

Lugnande besked

- Det har varit en bergochdalbana. Men jag har alltid trott på det. Jag vet vad min kropp går för. Vi har en fantastisk medicinsk personal och tillsammans har vi gjort allting möjligt, sade Martens till De Telegraaf efter 2–0-vinsten mot Italien och tillade:

- Jag märker fortfarande av skadan och nu har jag fått en reaktion. Men om jag kunde spela nu (mot Italien) så kan jag spela på onsdag.

Det svenska landslaget ska, enligt lagläkaren Houman Ebrahimi, vara helt skadefritt inför semifinalen mot Nederländerna. Nilla Fischer tvingades visserligen utgå med krampkänning i kvartsfinalen mot Tyskland, men någon risk för att mittbacken ska tvingas kasta in handduken till onsdagens match ska det inte vara.

TT
ANNONS